Jump to content

Melyik szín az, amit ösztönösen szeretsz és viselni is tudnád magadon?

2019. 04. 04. 19:00

A gyermekek ösztönösen tudják, hogy számukra mi a jó, mind ízekben, mind hangokban és színekben is. A divat még kevésbé érdekli őket, annál inkább a szülőket, ezért már apró babaként tündéri ruhákba öltöztetik gyermekeiket.

A szép babaruhák betöltik védelmi funkciójukat, de sokkal inkább az anyát, a szülőket és a környezetet gyönyörködtetik, mintsem a babát. Egyes színek jól állnak a bőrünk tónusát, a szemünk és a hajunk színét figyelembe véve, mások viszont nem túl előnyösek. A gyerekek ösztönösen érzik, hogy melyik az ők színük, de a tanulás, társadalmi hatás, a családtagok, barátok véleménye és a divat is kihat később arra, hogy mely színeket fogják használni öltözködésükben.

A belső ösztöneink vezérelnek abban gyermekként, hogy megtaláljuk azt a színt, amely a legközelebb áll hozzánk. Amennyiben erre a belső hangra támaszkodunk még kamasz és felnőtt korunkban is, akkor a ruhatárunk csupa olyan színű darabbal lesz tele, amely kiemeli vonásainkat, illik a személyiségünkhöz.

A divat persze elvarázsolhat. Minden évben változások történnek színeket, mintákat, szabást illetően, ám az aktuális divatszín és fazon nem kötelező érvényű mindenkire, hiszen az korántsem biztos, hogy mindenkinek előnyös viseletet jelent.

A divat kétségtelenül nagy úr, és a külsőségek világában nemcsak divatosan, de kellemesen is szeretnénk érezni magunkat abban, amit megvásárolunk. Biztosan érezted már magadat úgy, hogy felpróbáltál egy új darabot, és a körülötted lévők nem győztek dicsérni, milyen jó választás volt az fazonban és színben is. Ennek ellenére te magad úgy érezted, hogy a darab idegen tőled, ebben sosem tudnál olyan könnyeden lenni, amiben tényleg jól érzed magad.

A köztudatban az él, hogy a fekete viselet az nemcsak elegáns, de mindenhez passzol. Csakhogy a fekete keveseken mutat ténylegesen nagyon jól. Engedd magad szabadon, és nézz szét az üzletekben. Próbálj meg ösztöneid szerint válogatni. Így milyen darabokkal gazdagítanád a ruhásszekrényedet?

Nem is olyan egyszerű visszatérni az ösztönünkhöz, ugyanis arra hatással van a divat, mások véleménye, egy közösséghez való tartozásunk is.

A divat hatással van arra, hogy mit veszünk magunkra, de ha nemcsak divatosak szeretnénk lenni, hanem jól is szeretnénk magunkat érezni abban, amit viselünk, akkor ragaszkodjunk az ösztöneink által sugallt színekhez.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)