Jump to content

Álommunkahely az erdő közepén

2019. 11. 11. 19:00

Hétköznapjainkat, de valakinek még a hétvégéjét is befolyásolja a munka. Dolgozni kell valamit és valahol, mert a család eltartása vagy az önfenntartás miatt szükséges. Az év nagy részében tehát dolgozunk.

Hányszor mondták szüleink, hogy tanuljunk, hogy vigyük valamire. Nem feltétlenül egyetemi diplomát várnak el a szülők a gyermekeiktől, de arra szeretnék noszogatni a fiatalokat, hogy minél nagyobb lehetőségük legyen megtalálni helyüket a világban és természetesen az sem baj, ha olyan munkát találnak majd felnőttként, ami jól kereső. A pénz fontos, hiszen fizetnünk kell számlákat, de egyáltalán nem mindegy, hogy nap, mint nap mivel foglalkozunk, mint ahogy az sem mellékes, hogy milyen környezetben, milyen munkatársakkal együtt.

A legfontosabb üzenetünk tehát az gyermekeink számára, hogy találják meg azt a hivatást, amelyet naponta el tudnának maguknak képzelni, mert ha olyan munkájuk lesz, amit szeretnek, akkor nem kell minden nap nyűgösen, utálkozva munkába menni.

Az, hogy hogyan érezzük magunkat a munkahelyen, természetesen függ attól is, hogy milyen munkánk van. És még ha szeretjük is a foglalkozásunkat, számos tényező megronthatja a munkahelyen töltött időt. Nagyon fontos tényező a munkatársak személyisége, összetétele. A túl kevés, a túl sok kolléga ugyanúgy gondot okozhat, és azzal is számolni szükséges, hogy más habitussal, hozzáállással rendelkező munkatársakkal lehetünk körülvéve, amely megnehezítheti a mindennapokat. A munkahelyen dolgozva meg kell találnunk a másokkal való közös hangot a munka eredményes és jó elvégzése érdekében.

Ha jó viszonyt ápolunk a munkatársakkal, akkor még nehezítő tényező lehet a nem megfelelő munkakörnyezet. Habár a munkahelyen a munkával kell foglalkoznunk, mégiscsak nagy befolyással bír, hogy milyen környezetben tesszük azt. A nem megfelelő munkahelyi követelmények rontják a munka minőségét.

Egy építész megtervezte az álommunkahelyet, amely Madridban van. A természet alapvetően nyugtató, gyógyító közeg. Elég egy természetben megtett séta és a lelkünk is megnyugodhat. Milyen jó lenne, ha a természetben, erdőben lenne az iroda, a munkahelyünk. A madridi iroda pontosan ezt képviseli. Megálmodója és elkészítője nemcsak az erdő közepében helyezte el irodaépületét, hanem úgy alakította ki, hogy minél több természetes fényt élvezhessenek az ott dolgozók. A hatalmas ablakfelületek ugyan okot adhatnak a merengésre is, de ez a környezet inspirálóbb is lehet. A város nyüzsgésétől távol eső, csendes erdei környezet álommunkahely lehet.

Így néz ki. Mit gondolsz, tudnál itt dolgozni?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=k865amCUozg)