Jump to content

Lelki eredetű testi megnyilvánulások

2021. 02. 02. 19:00

A betegségek megjelenése nem véletlenszerű, a genetikai öröklődésen túl lelki okok is meghúzódhatnak. Sokat javíthatunk egészségi állapotunkon, ha rájövünk, hogy milyen lelki gond az, amelyet a testünk így fejez ki.

A betegségek a test vészjelzései arra, hogy valamelyik szervünk nem elég erős, nem jól működik. Ezekből lehet tanulni, csak fel kell tudni ezeket ismerni.

 

Milyen jelek utalnak arra, hogy lelki eredetű probléma dolgozik a háttérben?

  • Ha az álmatlanság, a rossz alvás nem volt jellemző ránk, azonban egyre inkább feltűnik az életünkben, akkor az nemcsak a napjainkra hat ki, de az egészségünkre is. A rossz alvás kialvatlanságot, valamint egészségügyi problémát okozhat. Annak hátterében pedig az állhat, hogy valamitől, amitől tartunk, félünk, sokat gondolunk rá. Ugyancsak álmatlanság kínozhat, ha valami miatt bűntudatunk van és azt nem rendezzük le.
  • Az emésztési gondok azt tükrözhetik, hogy valami a „begyünkben” van. Természetesen a táplálkozási szokások is befolyásolhatják azt, de ha mellé még társul az, hogy nehezen vagyunk képesek elengedni személyeket, tárgyakat, a túlzott kötődés ilyen formában nyilvánulhat meg.
  • Az indokolatlanul nagy étvágy evésre csábít, amely maga után vonhatja a hízást is. Ha nem tudunk uralkodni ezen, akkor bizony gyanakodhatunk arra is, hogy lelkünk nem tud megbirkózni a szeretethiánnyal, vagy úgy érezzük, hogy nem ismernek el eléggé munkánkban, otthon.
  • Az egészségtudatos életmóddal normalizálható a nők életét megkeserítő narancsbőr. A helyes táplálkozás és a mozgás azonban nem mindenkin segít. Könnyen lehet, hogy még mindig olyan erősen rágódunk múltban megtörtént eseményeken, hogy azt a bőrünk sínyli meg.
  • Az allergia megjelenését környezeti hatásokra fogjuk, pedig az belőlünk is fakadhat. Az allergia megjelenése annak is jelzője lehet, ha valamitől undorodunk, tartunk.
  • A munkahelyen, családban megélt felelősség lehet akkora nyomással ránk, hogy azt a szervezet alacsony vérnyomásként jelzi.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)