Jump to content

Így késztess döntésre másokat az üzleti életben!

2014. 08. 27. 06:00

Ha eddig azt hitted, hogy kizárólag a szerencsén múlik az, hogy valaki igent mondjon neked valamire, akkor gyorsan olvass tovább, hiszen ezzel a négy módszerrel megnövelheted rá az esélyeidet.

1.) Indokold meg, hogy miért mondjanak neked igent!

Indokold meg, hogy miért tegye ezt, és vigyázz, hogy indokaid olyanok legyenek, amiből neki lesz előnye, haszna. Ne saját magad, és a te érdeked helyezd előtérbe, mert ez számára egy cseppet sem lesz vonzó.

2.) Olyat kérdezz, amire „igen” lehet a válasz.

Hozd „igenlő” hangulatba! Tegyél fel neki 2-3 olyan kérdést, amire biztosan igent fog mondani. (Pl. akar-e boldog lenni, több pénzt keresni, stb.)

3.) Adj arra lehetőséget, hogy két „igen” közül lehessen választani.

Ha találkozót szeretnél kérni valakitől, ajánl fel számára két időpontot. Kérdezd meg a leendő alkalmazottadtól, hogy csütörtökön, vagy pénteken szeretne-e kezdeni. Ez a módszer sem működik mindig, de sokkal gyakrabban arat sikert, mintha az igen, és a nem között lehetne választani.

4.) Számíts rá, hogy „igent” fogsz kapni válaszul, és ezt a hitedet az illetővel is oszd meg!

Ha számítasz az igen válaszra, máris magabiztosabb leszel. Viselkedj úgy, hogy tudják, elvárod az igenlő választ. Ha az illető tudja, hogy elvárod az igenlő választ, kevésbé habozik megtenni azt, amit akarsz, hogy megtegyen.

(Forrás: Les Giblin: Hogyan bánjunk az emberekkel / Fotó: alliedbhs.com )

Keresd fel a Lelki élet magazint a Facebookon is!