Jump to content

Beszélj az érzéseidről!

2015. 01. 24. 11:05

Mindannyian szeretjük elmondani valakinek, hogyan érzünk, de ha egy rossz személynek mondjuk el, vagy túlságosan panaszkodunk, akkor többet ártunk vele, mint használunk.

Arra bíztatlak, hogy maradj hálás a legnagyobb nehézségek közepette is, és ne csússz bele a panaszkodás hibájába. Beszélgess a problémáidról, az érzéseidről egy baráttal, családtaggal, de ha igazán komoly dologról van szó, keress fel egy szakembert. A tanácsadó segít szembenézni az igazsággal, az elfojtott problémákkal, de ezek, ha benned maradnak, ha elnyomod őket, mérgezhetik a lelked, és a végén vagy kitörsz, vagy pedig összezuhansz. Egyik sem jó választás. Viszont ha szembenézel a problémáiddal, elkezdődhet a gyógyulás folyamata.

Ne tagadd hát az érzelmeid létezését, de ne is engedd, hogy irányítsanak téged! Azon, amit érzel, nem mindig tudsz változtatni, de azt már meg tudod választani, hogy az egyes helyzetekben az érzéseid ellenére hogyan cselekedj. Nem egyszerű, de tudatos munkával sikerülni fog. Irányítsd az érzéseidet, ne engedd, hogy ők irányítsanak téged!

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:www.stgeorgecounselor.com,groundreport.com)

További érdekességekért keresd fel Facebook oldalunkat!