Jump to content

Illóolajokkal a fájdalom ellen

2018. 03. 08. 15:53

Ha fáj valamink, nem kell rögtön gyógyszerhez nyúlni, ugyanis számtalan gyógynövény van, amely természetesen nyújt megoldást a problémákra. Az esszenciális olajok, a bennük található anyagoknak köszönhetően, kellemetlen mellékhatástól mentesen, gyorsan és hatékonyan nyújtanak segítséget a fájdalom csökkentésére.

Milyen illóolajat válasszunk?

Hátfájás ellen…

Ha hátfájás kínoz, legyen szó gyulladásos fájdalomról, vagy menstruáció okozta panaszokról, van megoldás az illóolajok között. a levendula valamint a gyömbér, kiváló fájdalomcsillapító. Gyulladáscsökkentő, hűsíti hátunkat és csökkenti a görcsöt.

Idegi fájdalom ellen…

Az idegi fájdalom hátterében számos dolog állhat, gyakran gyulladással, izomcsomóval, duzzanattal járnak. Az eukaliptusz olaj a legjobb választás ezesetben.

Nyakfájdalom ellen…

A helytelen testtartás, az ülőmunka, az állandó terhelés, de akár egy rossz mozdulat is okozhat kellemetlen nyak fájdalmat. A tömjén, a levendula, és a kamilla olaj kiváló választás nyak panaszok esetén. Alaposan masszírozzuk nyakunkba az illóolajos vizes keveréket és hagyjuk hatni.

Térdfájdalom ellen…

Egy rossz mozdulat, egész napos fizikai munka, súlyfeleleg, porckopás, néhány dolog, amely térdfájdalomhoz vezethet. Ha az ember térde sajog, az korlátozza a mozgását, és a cselekvőképességét, éppen ezért fontos, hogy gyorsan és hatékonyan orvosoljuk a problémát. A legjobb természetes fájdalomcsillapító ez esetben a tömjén, a rozmaring, és a gyömbér olaj.

Ínhüvely gyulladás ellen…

Az ínhüvelygyulladás egy igen kellemetlen probléma, mely megnehezíti a mindennapokat. A legapróbb mozdulat is kellemetlen fájdalmakkal járhat. A problémát általában gyulladás és duzzanat okozza. A tömjén illóolaj jelentősen csökkentheti a duzzanatot, míg a „wintergreen” illóolaj fokozza a véráramlást, valamint elősegíti a fájdalomcsillapító hűsítő érzést.

(Forrás: lelkielet.co.hu l Kép: pixabay.com)