Jump to content

Ragyogó arcbőr, természetesen!

2018. 04. 19. 15:55

A nők önbizalmát jelentősen megnöveli, ha elégedettek azzal, amit a tükörben látnak. A haj, a ruhák és a kiegészítők mellett, talán a legfontosabb, hogy milyen arcbőrünk állapota. Sokan komolyabb összegeket hagynak hónapról-hónapra a kozmetikusnál, és az üzletekben, szépségápolási termékek vásárlásakor. Néhány otthoni praktika azonban hatásosabb, mint egyes kozmetikumok.

Pattanások ellenszere…

A ráncok és a pattanások ellen kiválóan alkalmazható az uborka, ugyanis leve tisztító, frissítő, feszesítő és nyugtató hatású. Könnyen elkészítheted az uborkás maszkod, nem is kell hozzá mást tenned, mint egy kisebb uborkát lereszelni, hozzáadni két csepp rozmaring olajat, az így kapott pépet turmixold össze, verj fel egy tojásfehérjét- kemény habbá-, és végül forgasd bele az uborkás pürét a habba. Vidd fel arcodra (szemek környékét hagyjuk szabadon), majd 15 perc elteltével alaposan öblítsd le a pakolást.

Az uborkán kívül, a paradicsom is kiváló pattanástalanító szer, ugyanis sok savat tartalmaz, melyek fertőtlenítik a problémás arcbőrt. Hámozz meg és karikázz fel egy nagyobb paradicsomot, a paradicsomkarikákat helyezd a problémás területekre. 15 percig hagyd magadon, majd langyos vízzel öblítsd le.

 

A grapefuitmagolaj, gyulladáscsökkentő hatása miatt, kiválóan alkalmazható bőrproblémákra, egy csésze vízbe tegyél 15 csepp grapefruitmag kivonatot és töröld át vele a problémás területeket. Nem kell leöblíteni, hogy rendesen fel tudjon szívódni.

A táska remek kiegészítő, de nem a szemek alatt…

A hideg borogatás kiváló a szem alatti táskák és sötét foltok ellen. Nem kell mást tenned, csak csomagolj be néhány jégkockát egy törölközőbe, és tedd néhány pillanatra a csukott szemhéjadra. Vagy hűts le két fémkanalat, és rövid időre helyezd őket a szemed alá. Tea filterrel is elérheted ezt a hatást. Áztass be két tea filtert (gyógynövényes, natúr, zöld vagy fekete tea), hűtsd le őket, majd helyezd a csukott szemedre. Ezáltal a szemkörnyéki területek felfrissülnek, a karikák és a sötét foltok pedig elhalványodnak.

Májfoltok, szeplők, öregségi foltok…

A tejföl nem csak a rakott krumplin, de az arcodon is megállja a helyét. A tejföl és a joghurtok a bennük található anyagoknak köszönhetően kiválóan regenerálják az arcbőrünket. Heti 2-3 alkalommal 10 percre vigyél fel az arcodra magasabb zsírtartalmú tejfölt, majd alaposan mosd le. Ezen kívül a heti 2-3 alkalommal történő citromos arcmosás is halványíthatja a bőrhibákat.

(Forrás: lelkielet.co.hu l kép: pixabay.com)