Jump to content

Nem kell sok a lazuláshoz – otthoni relax program kezdőknek, újrakezdőknek

2018. 05. 06. 19:00

Tavasszal ránk törhet a fáradtság. A tél, a hideg beszorított az otthonunkba, de a jó idővel megnőtt a vágyunk arra, hogy többet legyünk a szabadban. Más az a fáradtság, amit mostanában érzünk, mint télen.

A napsütéses órák száma már jóval több, ám a több természetes fény mellett több tennivalót el tudunk végezni az otthonunkban, a kertben is. Észre sem vesszük, és sokkal többet mozgunk, tevékenykedünk, ami kifáraszt. A gyerekek is kezdenek elfáradni a tanulásban. Rájuk ugyanúgy vonatkozik, hogy többet tartózkodnak az udvaron, és a jó levegőn való mozgás kiszívja az energiájukat.

Töltődj otthon
Nem tehetjük meg sűrűn, hogy wellnessezni menjünk, pedig a legtöbbünk el tudná képzelni a kellemes fürdőzést, a mindenünket megmozgató masszázst, kellemes hangulatot és teljes körű kiszolgálást. Egy egész iparág épült eköré, amit pedig meg kell fizetnünk, ha élvezni szeretnénk. Ám ezt otthon is meg lehet valósítani. A körülmény, a hely más, és saját magunknak kell az alapokat elkészíteni ahhoz, hogy wellnessezzünk, de amikor erőnk és ezáltal a kedvünk is fogytán van, mégiscsak jó szolgálatot tehet egy fürdőzés.
Nincs más dolgod, mint egy fárasztó nap után megtölteni a kádat kellemesen meleg vízzel. A víz hőmérséklete 36 fokos legyen, ez a legkellemesebb a test számára. A legjobb, ha úgy szállsz be a kádba, hogy már minden elő van készítve. Ne csak a vizet engedd ki, hanem már legyen ott a törölköző, a szivacs, bőrradír, gyújts meg egy vagy több mécsest, szóljon halk, nyugtató zene. Így, amikor beülsz a kádba, élvezheted a nyugalmat és a száradás is elő van készítve.
A vízben való ázás lazító hatású, de ha még eredményesebb szeretnél lenni, akkor használj olyan illóolajokat, fürdősókat, amelyek csökkenthetik a benned felgyülemlett stresszt.
Egy feszültséggel teli nap után jól esik egy kellemes fürdő, de semmiképp ne vacsora utánra időzítsd. Nem kell órákon át a vízben ázni, egy idő után az addig kellemes hőmérsékletű víz már kezd hűvössé válni, így húsz perc mártózás bőven elég. Ez az idő még arra is elég, hogy becsukd a szemed, gondolataidat tereld valami kellemesre, arcodra kenj fel hidratáló pakolást. 

Dolgod végeztével
Mire kiszállsz a kádból, lelked és tested is megnyugszik és felfrissül. Ha holt-tengeri sót teszel a vízbe, akkor bőröd megújulását segíted, javítod a keringést. Ha zsíros tejet öntesz a vízhez, Kleopátra módszerét élvezheted. Szánni kell magunkra időt, mert ha el tudjuk engedni a feszültséget, a lelkünk nyugodt, az meglátszik a testünkön is. Egy ilyen otthoni wellness megszépíthet kívül és belül. 

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | huffingtonpost.com, buzzfeed.com/képek)