Jump to content

Nyugtatóval ébresztünk

2018. 05. 29. 08:00

Nehezen megy a reggeli ébredés, pedig időben az ágyba fekszel? Van az úgy, hogy a kelleténél is nyűgösebb a reggel. Valahogy minden olyan tompa, és nehéz. Ilyenkor kell valami, amivel segíteni tudjuk magunkat.

A jó ébredéshez kiadós alvás szükséges. Elalváshoz pedig mellőzük a televíziót és az okos eszközöket. Egy jó könyv olvasása, vagy a csend a sötét szobában a legjobb altatók közé tartoznak.
Ha reggel a telefon ébresztőjére kelünk fel, akkor a szundi gombot mellőzzük. Illúzió a több alvás.
Ébredés után nyújtózkodjunk egy nagyot, majd szellőztessük át otthonunkat és engedjük be a fényt. Éjjel sem muszáj teljesen leengedni a redőnyt, vagy teljesen elhúzni a sötétítő függönyt. Résnyire engedjük be a természetes fényt, így pirkadatkor a szervezetünk annyi fényhez jut, hogy az a cirkadián ritmusunkat nem zavarja meg, könnyebben ébredünk.
Ha már kikeltünk az ágyból, nincs visszaút. Még jobb, ha első lépéseinket a fürdő felé vesszük, és hideg vízzel mosakodunk. Ha már a víznél tartunk, akkor egy jó pohár víz megivása is felfrissíti a reggelünket.
A reggeli edzés, mozgás is hozzájárul egy energikus naphoz. Lehet ez a mozgás egy kellemes kocogás, vagy otthon végzett bármilyen mozgásforma, kellő löketet ad a napnak.
A jó alváshoz és az energikus ébredéshez az is szükséges, hogy az ember lelkét ne gyötörjék problémák. Sokan keressük a lelki békéhez vezető utat. Ehhez más és más eszközöket keresünk. Segítséget kérhetünk hozzáértőktől, de mi magunk is fordíthatunk gondolatainkon, hogy jobb legyen a napunk, az életünk. Lássuk, a nagy emberek hogyan vélekednek a lelki békéről:

Amíg valaki nem tud külön békét kötni a testével, annak a lelki békéje is reménytelen. S fordítva is így van. - Popper Péter

Ha nyugodt vagy, és nem reménykedsz, a belső béke hamarosan eljön. Ez egy kegyelmi állapot, de ehhez neked magadnak kell úgy döntened, hogy boldog akarsz lenni. - Dean Ray Koontz

Számomra a siker a belső béke. Egy jó nap. - Denzel Washington

Ha rugalmas vagy, és hagysz másokat olyannak lenni, amilyenek, akkor egy rakás stressztől kíméled meg magad. A lelki béke a megváltozott hozzáállásból származik, nem pedig a megváltozott körülményekből. - Andrew Matthews

Ha van egy álmod, megvalósíthatod, senki sem fog vissza. (...) Te döntöd el, hogy a saját korlátaid meddig terjednek, és hogy melyiket mikor döntöd le. Ha törődsz a belső békéddel, lassan azt veszed észre, hogy már nincsenek gátak, csak te vagy és a vágyaid, amelyek sorra megvalósultak. - Oravecz Nóra

A mosoly, ha valaki egyedül van, a belső béke jelképe. - Csernus Imre

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: priotime.com, artofliving.org, giphy.com)