Jump to content

Vásárolni öröm és boldogság

2018. 05. 31. 08:00

A megjelenés a külsőség világában az egyik legfontosabb tényező. A ruházkodás az egyik elem, de a frizura, a köröm, a smink mind öltöztet. Az egészséges étrend, a mozgás, a plasztikai és egyéb kezelések is támogatják az előnyös külsőt.

Már gyermekkorunkban hangoztatják, hogy nem a ruha teszi az embert. Van időszak az életünkben, amikor nagyon fontos az, hogy mit veszünk magunkra, és valamilyen szinten mindenki foglalkozik az öltözködéssel, ha nem akarja meztelenségével magára terelni mások figyelmét. Bármelyik ruházati boltba térünk be, akkora választék van, hogy szinte elveszünk benne. Régebben ez nem így volt. Az üzletek száma is jóval kevesebb volt, valamint a választék is sem volt bőséges. Az árucikkek a két véglet között (márkás, jó és béna) nem volt semmi.
Amikor megjelentek a nagy üzletek, beindult a tömegtermelés, úgy lettek elérhetőbbek az áruk, és ez vonatkozik a ruhákra is. Korábban megérte megvenni a drágább, de minőségi terméket, ma pedig már harcra kelünk akkor, ha akciót hirdetnek, és megvásároljuk az olcsóbb és nem is minőségi terméket is.

A tudatosan vásárló nő nem vesz meg mindent, ami megtetszik neki. Összeválogatja a termékeket és azokat különböző variációban viselheti. A tudatosan vásárló nő nem is váltja le minden évben szinte teljes ruhatárát. Mindig van néhány alapdarabja, amihez nyúl és azt viseli is éveken keresztül, és megfelelően variálja.
Ha már meguntuk volna, hogy ugyanazzal a ruhadarabbal találkozzunk máson, mint amelyik nekünk is van, lehetőségünk van turkálóban keresni. Egyeseknek ez maga az örömforrás, hiszen azon túl, hogy új darabbal gazdagodhat ruhatárunk, ha szerencsénk van, még márkás, divatos ruhákra is rátalálhatunk. Volt idő, amikor ezek a használt ruhákat értékesítő üzletek sorra nyíltak, és ma is sok található, de a turikultúra változott. Némelyiknek szebb a kirakata, mint egy butiknak, a ruhák sem ömlesztve, ládákban tárolva várják a vásárlókat, hanem fogasra kiakasztva, jól átláthatóan, sokkal igényesebb üzletet mutatva. Az az illúzió, hogy turkálóban vásárolni olcsó, már nem is feltétlenül igaz, azonban sokkal nagyobb élvezetet jelent sokaknak.

A vásárlás egyeseknek örömforrás. No, nem a család számára beszerzett élelmiszertől lesznek boldogok, hanem a ruháktól, cipőktől. A feszültségoldás egyik formája, ha azt evésben vezetik le. Nem a legjobb. Stresszoldó lehet a sport, amely nemcsak a stressztől mentesítheti az embert, de az egészségesebb élethez is hozzásegítheti. De a sport sem feltétlenül ad annyit, hogy minden feszültségtől megszabaduljunk. Ha pedig már formába hozzuk magunkat, akkor megérdemlünk néhány új ruhadarabot, nem? Nők esetében ez elfajulhat, vannak, akik kényszeresen vásárolnak. Akkor is, ha szerkényükből már kiomlanak a ruhák. Szelektálni és a feleslegestől sem tudnak megszabadulni, mindhez kötődnek. Ez akár kórossá is válhat, szenvedélybetegség formáját is öltheti.

A nők természetes vágya, hogy szépnek szeretnék érezni magukat és mások számára is ezt akarják láttatni, ezért az öltözködés központi téma, azonban ha legfőbb örömforrássá válik egy új darab beszerzése, ugyanúgy függőséget okozhat, mint a drog, cigaretta vagy az alkohol.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: timesofmalta.com, myactii.com, tippytopx.com)