Jump to content

Lelketlen lélekgyógyászok

2018. 06. 01. 19:00

A harag nem jó tanácsadó, de a kapcsolatok és a lélek megrontója is. Senki nem szereti, ha ebbe az állapotba kerül. Természetes vágyunk a harmónia és a belső egyensúly megteremtése. Számos megoldást lehet erre találni, de az egyik legszelídebb, ha a növényekre bízzuk magunkat.

Az ember társas lény és igényeljük is a más emberekkel, főleg a szeretteinkkel való jó kapcsolatot, de az állatok is jó hatással vannak lelkünkre. Nem véletlenül tekintjük családtagnak a macskákat, kutyákat. Az állatok mellett sokan a növényeket is kedvelik. Olykor csak kimegyünk a kertbe, vagy a természetbe és egy séta elég ahhoz, hogy visszanyerhessünk belső egyensúlyunkat. Márpedig a problémát a természet élőlényei nem tudják rendbe hozni, mégis gyógyítanak.
Amikor még nem léteztek a modern orvoslás eszközei, az emberek a természet gyógyszertárában keresték meg minden bajukra a megoldást. Nemcsak a fizikai fájdalom enyhítésére tudták a megoldást, hanem a lelki bajokéra is.
Az ősi kultúrákban is ismert volt a lélekre és érzelmekre jótékonyan ható növény, az izsóp. Az izsópot vezekléshez, lelki terhektől való megszabaduláshoz használták. A csokorba kötött izsóp, szentelt víz és az áldozati állat vérének felhasználása és elhintése egyet jelentett a feloldozással.
A megbocsátás nagyon fontos életünkben, hiszen azzal tudunk megszabadulni terhektől és a mályva ennek jelképe. Az erdei mályva gyógynövény, amely egyben Szűz Mária gyógyító erejét is kifejezi, ezért, ha egy olyan betegnek viszünk mályvát, aki kedves számunkra, a gyógyulásához is hozzájárulhatunk.
A vasfű talán senkinek nem ismerős, de a verbéna már inkább. Nos, ez a növény nemcsak hangzásában különös, de minden a bájitalok egyik alkotóeleme is volt, hiszen a fő cél az elbűvölés volt. Maga a verbéna is azt jelenti, hogy elbűvölő. Az isteneket és az embereket is közelebb hozó, de a szerelmespárok közötti problémák elsimítására is felhasználták. Főzetként annak a poharába csempészték, aki elégedetlen volt.
A Biblia is szereplő olajfa ága a békét szimbolizálja, így az egész világon ezt képviseli.

Minden növény más energiával rezeg. Erre Edward Bach is rájött és kidolgozta saját technikáját. A növények más-más rezgése hat az emberek lelkére is. Bach úgy gondolta, hogy az egészséghez nemcsak a fizikai egészség szükséges, hanem a lelki is. Ha megjelenik egy betegség, mögötte valami lelki okot is kell keresni. Erre dolgozta ki Bach a saját terápiáját, amely 38 virágeszenciából áll.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: yellowdoorcare.com.au, zappledesign.com, thefloatationcentre.ca)