Jump to content

Dolgok az életünkben stresszes időszakban

2018. 06. 03. 19:00

Nem lehet mindig jó napunk, no, de ebből kiindulva, nem is lehet mindig rossz. Vannak azonban olyan időszakok az életünkben, amikor minden „jóból” kijut. Megnyugtatunk, mindig van valahogy, de magadnak kell kitalálni a saját túlélési praktikáidat.

A stressz mindennapjaink része, és úgy be tud férkőzni az életünkbe, hogy megronthatja a családi életünket, egészségünket. Talán az időjárás is növeli a stresszfaktorok számát. A korai hőséget még az esőzés sem frissíti fel igazán. Talán tapasztaltad magad körül, hogy a párás levegő nemhogy hűtene, de még nehezebben viselhető, mert mellette nagy meleggel kell számolni. Ebben az időben mindenki nyűgösebb. Idegesít a munkatárs állandó elégedetlensége? Valamit elrontottál, és a főnök leszidott? Veszekedve indultál el otthonról? A gyerkőcöd is úgy érzed, hogy ellened van? Ez így nem igaz, de ha te stresszes vagy, az kihat rá is, és arról már ne is beszüljünk, hogy év végéhez közeledve már minden gyerkőc elfáradt. Alig várják az iskola végét. Ahogy nekünk is noszogatni kell gyermekeinket, hogy még bírják egy kicsit, hogy még figyeljenek oda, mert felelések, dolgozatok várnak rájuk, úgy magunkat is motiválni kell.
Keresni kell olyan dolgokat az életünkben, amelyek a pozitív érzést növelik bennünk. Némelyik olyan tevékenység, amelyet a munkahelyen nem csinálhatunk, de még ott is bevethetsz néhány idegességet oldó cselekedetet. 

Stresszűző magadtól magadnak
Mit teszel rossz napodon, amikor úgy érzed, hogy ki tudnál szaladni a világból? A válasz már a kérdésben benne lehet. Fuss, mozogj. Nyomj be a telefonon egy jó számot, tedd fel a fülhallgatót, menj ki a természetbe, és irány! Mit gondolsz, miért fut annyi ember? Nem mindenki csak a fogyás miatt kezd bele a kocogásba. A legolcsóbb és az egyik legjobb stresszűző, amely nemcsak mozgásra késztet, de még a természetbe is csábít. Ez már önmagában kettős gyógyír, a zene pedig csak rátesz még egy lapáttal. Egy energikus zene hallatán, csak még nagyobb késztetést érezhetsz arra, hogy kiadd magadból a fáradt gőzt.
Ha azonban a futás nálad nem befutó, a zene még maradhat. Tekerd fel a hangerőt és táncolj, tombolj. Mindegy hogy csinálod, de ez is mozgás, amely során megszabadulhatsz a benned rejlő feszültségtől. Habár sokak életében nagy feszültségforrás a munkahely, de talán te sem engedheted meg, hogy felcsavard a hangerőt, és féktelenül tombolhass. Nem is ott kell. Inkább otthon tedd meg.
Amikor a mozgás által kiadtál magadból némi stresszt, még mindig érdemes magadat csitítanod. Milyen jó ajándékot kapni. Ha túl vagy egy kemény, fárasztó és teljesen kicsavaró napon, vagy akár időszakon, akkor jutalmazd meg magad. Lehet az egy virág, de ha ez nem lenne elég a lelkednek, akkor vásárolj meg magadnak egy olyan terméket, amelyre már vágytál. Egyél egy finom fagyit, vagy süteményt.

Ha nem akarsz pénzt költeni, vagy édességgel gyógyítani lelkedet, az nagyon szilárd akaratra, és döntésre vall, ám még akkor is bízhatsz a filmekben. Hogy sorozatra bízod a figyelemelterelést, vagy filmre, az a te döntésed. Az olvasás talán még kiválóbb megoldás, hiszen intenzívebben igénybe veszi a képzeletet és teljesen elvonja a figyelmedet a bajodról.
Szuper dolog, ha van hobbid. Ha megnyugtat, hát vesd bele magadat.
Megcsacsoghatod a problémádat a legjobb barátoddal, akár személyesen, akár telefonon.

Mindenkit más hoz vissza lelki egyensúlyába, de meg kell találni azt, amitől kibírhatóvá válnak a feszült hétköznapok.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: newsoku.blog, dubeat.com, stbedesac.org.uk)