Jump to content

A karma hatalma

2018. 06. 12. 19:00

Az kapod, amit adtál. Avagy érdemes jónak lenni, mert ha a karma törvényében hiszünk, akkor jóra számíthatunk. Ha valami olyan történik velünk, amit eleve elrendeltetettnek vélünk, azt a karma érvényesülésének tartjuk.

A szanszkrit karma szó azt jelenti, hogy sors, hatás. Vagyis azt kapjuk, amit adunk. Minden személynek, aki az életünkben megjelenik, jelentősége, szerepe van. Vagy mi tanulunk tőlük, vagy ők, de hatunk egymásra. Mint ahogy az események sem véletlenszerűen alakulnak az életben. Mindegy, hogy nagyon jó a történés, vagy épp tragikus, nem véletlenül alakul úgy. Az élet mindenfélét tartogathat számunkra, és megélhetünk őrült magasságokat, majd mélységeket is. Talán volt már úgy az életedben, hogy egy korábban történt eseményre visszanézve egyértelművé vált, hogy annak idején az miért történt. Mintha visszaigazolást kaptunk volna az élettől, vagy épp büntetést.
Ha felismertük a karma jelentőségét, akkor úgy éljük napjainkat, hogy tudomásul kell vennünk: bármit is teszünk, annak következménye lesz. Ha körülöttünk gonosz és ártó személyt tapasztalunk, aki abban leli örömét, hogy másokat bántson, megbántson, arra szokták azt mondani, hogy egyszer majd visszakapja az élettől. Nyugodj meg, tényleg így van. Ám a jó is elnyeri a jutalmát.
Vannak, akik már megtapasztalták saját életükben a karma törvényét, de aki erre a szintre még nem jutott el, azok mereven elutasítja, kineveti a karmát.

Egyre több mindenre választ tudnak adni a tudósok csoda műszereikkel, azonban létezik egy megmagyarázhatatlan és láthatatlan erő, amely mindig és mindenki életében ott munkálkodik. Nemcsak az életünkben van jelen, de mindenben és mindenhol.
Az emberek sokfélék, sokféle kultúrával, társadalmi szokással, szabályrendszerrel rendelkezők. Még egy családon belül is lehetnek olyan személyek, akiknek az életvitele egyáltalán nem közelít a miénkhez, ám ha a karma törvényeit betartjuk, akkor hagyjuk a szabad akaratot áramolni, és nem próbáljuk meg ráerőszakolni saját gondolatainkat, nem akarjuk irányítani saját életében.
Ugye fontosak saját érzéseid? Arra törekszel, hogy életedet egyensúlyba tudd hozni. Nos, más is pont ezen dolgozik, ám nem mindenki érti a karma törvényét, éppen ezért még sokat kell az életében tanulnia. Ha nem tudsz másokat segíteni, akkor ne is hátráltasd. Ne irányíts, ne manipulálj, mert a karma visszaadja. Ahogyan azt is visszaadja, ha mással jó vagy, megértő és megbocsátó, szeretetet adó. Hidd el, hogy akkor a jutalmad is hasonló lesz.

Nem hiszel a karmában? Akkor próbáld ki, hogy mit kap az, aki nem fogadja el, aki nem szereti embertársait. Ugye, hogy nem mersz kockáztatni? Ki szeretne rosszat kapni az élettől? Hát ne is tégy rosszat, csak jót.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: memagazine.it, navutudreams.com)