Jump to content

Lusta vagy reggelente beágyazni? Kár!

2018. 06. 18. 17:00

A te reggeledből sem maradhat ki sosem a beágyazás? Nagyon helyes! Sok mindent elárulhat rólunk az, hogyan hagyjuk magunk mögött hálószobánkat, ágyunkat.

Hányszor veszett össze velünk édesanyánk, amiért hanyagul úgy hagytuk otthon szobánkat, mint a csatatér. Hányszor szidott össze, mert nem igazítottuk meg az ágyunkat. Talán most te teszed éppen ugyanezt a gyermekeddel. Hidd el, talán reménytelennek tűnő, hogy rávedd csemetédet a beágyazásra, és szerinte biztosan elhanyagolható ez a napi rutin, majd rájön, hogy milyen fontos.
Miért szükséges reggelente beágyazni? Az ágyazáshoz szorosan hozzátartozik az elhasznált levegő cseréje. Mielőtt belemelegednénk az ágynemű megigazításába, szélesre nyitjuk az ablakot, ajtót, hogy szabad utat adjunk a friss levegőnek. Mindegy, hogy farkasordító hideg van odakint, vagy már korán reggel is hőség, kezdjük a napot friss levegővel. Nemcsak mi jutunk oxigéndús levegőhöz, de ágyneműnk és a szoba levegője is felfrissül. A párna átrázása, az ágynemű megigazítása felérhet egy kis bemelegítéssel. Van, aki úgy hagyja az ágyát, mint ahogy kikelt abból, mondván, teljesen lényegtelen meg van-e igazítva, vagy sem, hiszen becsukja a szoba ajtaját és elmegy dolgozni, senki sem látja, hogyan hagyja az ágyát. Márpedig azt mondják ezen a boldogságunk is múlhat.
Nehéz elképzelni, hogy a boldogság szorosan összefügghet azzal, milyen igényesek vagyunk az ágyunkkal. Kutatók azonban úgy vélik, hogy ez a néhány perces mozzanat mégis nagyon fontos napindító lehet.
Mindenképp igényességünkről árulkodik az, ha rendben hagyjuk szobánkat, ágyunkat. Az összegyűrt ágynemű megigazítása egészen más képet fest a szobáról, úgyhogy már emiatt is megéri. Ezenkívül a beágyazással azt az érzést is elérhetjük magunkban, hogy valamit tettünk aznap, hasznosak volt korán reggel.

Kérdőív alapján azt a következtetést vonták le kutatók a beágyazással kapcsolatban, hogy akik minden reggel megigazítják az ágyat, azok boldogabbak. Akik minden reggel beágyaznak, nagyobb százalékban rendelkeznek lakástulajdonnal, szeretik a munkájukat és sokan sportolnak is.
A napi ágyazás rendszerességet alakít ki bennünk, és ha ez már kialakult, akkor nagyobb esélyünk van arra, hogy az egész életünket szervezetten éljük, jobban be tudjuk osztani a pénzünket. Ezek mind olyan pozitív szokások, amelyek boldogabbá tehetik az életünket.
Az ágynemű megigazítása csökkenti a káoszt a szobában. Habár a zsenik átlátják a káoszt, de aki igénytelen a környezetére, az stresszesebb is lehet.
Talán még az álom is más egy olyan ágyban, amelyet reggel megigazítottunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: hiltontohome.com, blackdoctor.org, buzzfeed.com)