Jump to content

Álmodj ébren, álmodd meg a jövődet

2018. 07. 03. 19:00

Szoktál álmodozni egy közelgő eseményről? Szoktál álmodozni csak úgy, a vágyaidról? Jó hírünk van, teljesen egészséges vagy. Az álmodozás egyáltalán nem baj, sőt, akár még az életed alakulásába is beleszólhat.

Mit ér az ember, ha nincsenek álmai, vágyai? Az álmok és azok megvalósítása hajt minket előre. Az irreális, megvalósíthatatlannak tűnő vágyakat is meg lehet közelíteni, de abban benne van annak az esélye, hogy egyáltalán nem vihető véghez. Mégis azt szokták javasolni, hogy merj nagyot álmodni. Lehetséges, hogy sosem fog megvalósulni, de ha bele sem kezdünk, akkor esélyt sem adunk. Márpedig sokan csináltak úgy karriert, építették ki saját egzisztenciájukat, lettek milliomosok, hogy volt egy álmuk, a szerencse, a munka és több összetevő annyira sikeresen állt együtt, hogy sikerült az, amiről talán nem is álmodott.

Sokszor érezheted magad úgy, mintha nem a helyeden lennél. Ezt érezheted a munkahelyeden, de akár a baráti társaságodban és a családodban is. Nem a körülötted lévő emberekben kell a hibát keresni, hanem te nem vagy jó helyen, te nem csinálsz valamit jól, benned motoszkál valami. A változás szele. Sokan érzik azt, hogy mást szeretnének csinálni, de csak kevesen tudják azt megfogalmazni, hogy mit. Azt sokkal könnyebb kihámozni érzéseink közül, hogy valami nem jó, azonban arra nem mindig tudjuk a választ, hogy mi lenne a megfelelő váltás. Ám, ha tudjuk is, hogy mihez kezdenénk legszívesebben, az olyan, a valóságtól elrugaszkodott álomnak tűnik, amelyet úgy érzünk, hogy ebben az életünkben nem tudunk megvalósítani, így mindig vágyálom szintjén marad.

Az életünkben fontos szerepet kapnak az álmok. Ugyanígy nagy szerepe van a tanulmányainkban, a munkánkban is. Míg van, aki azon dolgozik tudatosan, hogy meg is valósítsa álmát – például orvos szeretne lenni, minél hamarabb függetlenedni szeretne szüleitől, stb. – addig mások sodródnak az árral és beletörődnek abba, amibe épp vannak. Talán érzik magukban azt a többletet, amivel akár mást, sokkal jobbat is tudnának elérni, de belefásultak az életükbe, nem motiválja már őket álmaik megvalósítása. Már csak a túlélésre hajtanak.

Márpedig álmok kellenek, akár nagyon nagy álmok is. Csendesedj le kicsit. A nyári szabadság pedig erre alkalmas időszak lehet. Húzódj félre kicsit, csukd be a szemed és nézz magadba. Álmodozz, kalandozz saját vágyaid földjén. Vedd számításba a jelenlegi életed, a családot, hogyan éltek, a munkahelyedet. Közelítenek ahhoz, ami az álmod? Ha nem, akkor keress olyan momentumokat az életedben, ami jó, ami a vágyaidhoz közelít, és keress új célokat. Az elkövetkező napokban foglalkozz minél többet az álmodozással, a célok megfogalmazásával, hiszen tudatosítanod kell magadban. Talán sikerül olyan jól, hogy utadba sodródik egy jó lehetőség, egy megoldás, amire eddig nem is gondoltál.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: mnn.com, israel21c.org, giphy.com)