Jump to content

Méltósággal az öregedés ösvényén

2018. 07. 04. 19:00

Öregszünk, de ezzel kapcsolatosan van egy jó hírünk. Ha nem öregednénk, akkor már nem élnénk. Vagyis az öregedés az élet jele és természetes velejárója, ám sokaknak megy nehezen a külső jelek elfogadása.

Jártál már úgy, hogy egy ismerősöddel több évnyi kihagyás után találkoztál újból, és amikor megláttad, nem győztél azon csodálkozni, hogy mennyire megöregedett? Mások lettek a vonásai a ráncok miatt, az ősz hajszálak egészen más külsőt adtak annak a személynek, aki a te emlékedben élt. Nos, eljön az idő, hogy magunkon is észreveszünk jeleket. Egy-egy ránc a szem környékén, ősz hajszálak, megereszkedett bőr és még sorolhatnánk. Nem is egyszerű elfogadni azt a tényt, hogy már nemcsak érezzük magunkon a kort, de annak jelei is vannak. Márpedig ha mi meglátjuk magunkon, akkor azt más is észreveszi. Ennek leküzdése és eltüntetése érdekében sokan folyamodnak kozmetikai szerek használatához, és most már az sem olyan ritka, ha kés alá feküdnek emberek azért, hogy felvegyék a harcot az öregedéssel.

Nem jó érzés azzal szembesülni, hogy az egykor feszes bőr helyén egészen más tapasztalható most. Azt sem jó felfedezni magunkon, hogy a szarkalábak miatt arcunk is változik, narancsbőr, zsírpárnák jelennek meg csakis elfogadhatatlan helyeken.

Mindenki életében eljön az a pont (akár többször is), hogy a tükörbe nézve egyáltalán nem szépnek látja magát, ezért sporttal, egészséges életmóddal megpróbálja magából a legjobbat kihozni. Ha magunkat szépnek látjuk, az kihatással van az önbizalmunkra. Hiába viselünk szép, csinos és akár drága ruhát, ha az alatta lévő testtel teljesen elégedetlenek vagyunk. Ilyen esetben semmit nem tudunk olyan büszkén és magabiztosan viselni, hogy az áradjon belőlünk, elégedettek vagyunk magunkkal.

Márpedig olyan nagy lelki örömet okoz az, ha nemcsak magunkkal vagyunk elégedettek, hanem ezt a külvilág is így látja, és még szóvá is teszi. Azzal is tisztában vagyunk, hogy minden változik, így a ráncok előbb vagy utóbb, de mindenhol meg fognak jelenni a testünkön. Igyekszünk megtenni mindent, hogy azt a természetes folyamatot a lehető legjobban lelassítsuk. A drogériák polcai tele vannak krémekkel, amelyek a ráncok eltüntetését célozzák meg, a narancsbőrt enyhítik. Aki az ezek eredményével nem elégszik meg, az akár műtéti úton is meg akar szabadulni a ráncoktól, a zsírtól. Ami elfogyott, lóg, azt feltöltetik, eltávolítják, leszívják, felvarrják. És valóban, sok esetben lelki megnyugvást is vásárolnak azzal, ha plasztikai műtétre vállalkoznak. Az ilyen beavatkozások látványosak és költségesek is, ám számolni kell azzal, hogy a kezelés nem úgy sikerül, ahogy azt elképzeltek. Hány hírességen láthatók a plasztikai műtétek nyomai, és az a szeretett személy szinte megszűnt létezni, mert egy egészen más ember tekint ránk a televízióból.

Az öregedés ellen folytatott küzdelemben nemcsak a saját démonjainkat akarjuk leküzdeni, de a mai világ a külsőségekről (is) szól, így a külvilágnak szeretnénk tetszelegni. Szeretnénk megfelelni a párunknak, nehogy egy fiatalabbra, ránctalanabbra cseréljenek le, és szeretnénk jól kinézni a fiatalabb kollégáink, emberek között is. Márpedig minél erőltetettebb a küzdelem az öregedéssel szemben, annál nevetségesebbé válhatunk. Nem szebbek, fiatalabbnak tűnők leszünk, ha nevetség, gúny tárgyai. Tudni kell méltósággal kezelni az öregedést és elfogadni azt, ami van. Természetesen sokat lehet tenni a folyamat lassításáért, szinten tartásáért úgy, hogy odafigyelünk egészségünkre, a korunknak megfelelő frizura, öltözködés sokat fiatalíthat látványunkon.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: franchiseindia.com, sanvada.com, wholesomehealthtips.com)