Jump to content

Kipukkasztod a buborékot?

2018. 07. 17. 19:00

Az ember kiépít magának egy kis buborékot. Szép óvatosan fújja, fújja, fejleszti, és megmarad annak biztonságában. Belakja, ápolja, rendet tesz benne, de csak nagyon nehezen lép ki onnan.

Így élünk a legtöbben, és talán irigykedve csodáljuk azt, aki belefog valami újba, valami szokatlanba. Olyanba, amire sokan azonnal rávágnák, hogy hülyeség, vagy teljesen bizonytalannak vélt eredménye miatt vakmerő vállalkozásnak tűnik. Ha csak irigyled, az a jobbik eset, de sokan meggyőzik saját magukat, hogy a merészség az sokkal inkább meggondolatlan cselekedet, tele rizikóval. Mégis vannak, akik vállalják a kockázatot, és akár középkorúként mernek váltani. Vagy egy egészen új állást találnak maguknak, netán új életet kezdenek egy másik településen, másik országban, másik földrészen.

Gyermekként álmodunk egy jövőről, amely a valóságban nagyon eltérő lehet. Talán egy-két pontban megközelíthetjük azt, amire vágyunk, és az már nagyon jó. Mégiscsak jó, ha vannak terveink, mert ezek vezérelhetik életünket. Bizonyos életszakaszokban pedig kimondottan jó, hogy megvalósítható célokat tűzünk ki. Apránként igyekszünk megközelíteni, és ha elérjük, akkor igazán büszkék lehetünk magunkra, mert már többet megtettünk magunkért, mint sokan mások. Mint azok, akik a buborékjukból ki nem dugják az orrukat, hiszen annak biztonságán kívül minden olyan veszélyes, félelmetes.

Néhányakat a kíváncsiság vezérel, másokat a bátorság és a felfedezés vágya, netán a szerelem, de vannak olyanok, akik szó szerint képesek hátra hagyni maguk után mindent, és elindulnak valamerre. Az úti cél lehet már előre körvonalazott és vannak, akik hagyják, hogy a sors vezérelje őket. Ezek az emberek pedig sokszor nem is terveznek, a céljuk csak annyi, hogy élvezzék az életet, éljenek meg minden pillanatot és a napjaikból a legjobbat hozzák ki, bárhol is legyenek. Tehát a célok meghatározása nem mindig konkrét és nem lehet mindig jól megfogalmazni.

Mégiscsak érdemes a vágyainkat tudatosítani, de a célok eléréséhez bátorság, kíváncsiság szükséges. Az álmaink megfogalmazása legalább akkora erőt kíván, hiszen hányan nyomjuk el magunkban épületes gondolatainkat, vágyainkat csak azért, mert attól tartunk, hogy az csak számunkra jó. Márpedig pontosan ez a lényeg: az önmegvalósítás, álmaink beteljesítése.

Mindig kellenek olyan célok, amelyek reálisak, megvalósíthatók, de ha arról merünk írni, beszélni, már tettünk magunkért valamit. A buborékból már kilátunk. Ha pedig adódik valami lehetőségünk, amely a vágyunkhoz sodorna közelebb és meg merjük tenni a lépéseket, akkor vagyunk csak igazán vakmerők, buborékpukkasztók.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: everydayhealth.com, en.mundo.com, marytilsonyoga.com)