Jump to content

Ördögtől való vagy imádni való?

2018. 08. 02. 19:00

Előbb vagy utóbb mindenki megismerkedik a pénzzel, de más a viszonya azzal annak, aki szegény családban nőtt fel, mint annak, akinek már gyermekként semmit nem kellett nélkülöznie.

Gondolj vissza gyermekkorodra, és a jelenlegi életedre. Milyen érzés fog el, ha az anyagi dolgaidra koncentrálsz? Frusztrált leszel, mert adósságod van? Ideges vagy, mert egyik hónapról a másikra élsz, és nem tudsz megtakarítani semmit sem? Nyugodt vagy, mert megvan mindened, és emellett még félre is tudsz tenni egy kis összeget minden hónapban? Ahányan vagyunk, annyiféle élethelyzetben lehetünk, és ehhez társul még anyagi életünk minősége is.

Hiába mondjuk, hogy a pénz nem boldogít, és a pénz nem minden. Magyarázd meg ezt a bankodnak, ahonnan a hitelt vetted fel, vagy menj be a boltba pénz nélkül. Anyagiasság vált a világunk, és pénzt sokszor rossz tulajdonságokkal ruházzuk fel. Amit mi gondolunk a pénzről, azt már lehet az elődeink is pont így gondolták, és mi ebben a hitrendszerben felnőve továbbvisszük a pénzhez való rossz hozzáállásunkat. Sőt, mi ugyanúgy átadhatjuk gyermekeinknek. A pénzre ráhúzhatjuk azokat a jelzőket, hogy rossz, gonosz, büdös, mocskos, miközben a pénzre vágyunk mi magunk is. Sőt mocskosul sok pénzre vágyunk, mert akkor gondoljuk úgy, hogy vágyainkat maradéktalanul megvalósíthatnánk.

A pénz nem boldogít? Tedd a szívedre a kezed. Nagy igazság ez, vagy inkább nagy hazugság?! Már hogyne boldogítana. Amikor meg tudsz vásárolni egy olyan eszközt, amely megkönnyíti az életedet, nem vagy boldog? Az is magától értetődő, hogy csak a pénz önmagában nem boldogít akkor, ha nincsenek célok, nincsenek körülöttünk olyanok, akiket a pénzen vásárolt tárgyakkal, szolgáltatásokkal nem tudunk meglepni.
A pénz kiszélesíti a lehetőségek tárházát. Egyáltalán nem ördögtől való eszköz, hiszen az ember teremtette meg. A pénzhez való rossz hozzáállás, az abba való beleszerelmesedés az, ami inkább elítélendő. Lehet úgy tekinteni a pénzre, mint rossz dolog, ez éppen olyan, mint a letargikus, pesszimista emberek élete. Aki mindig csak sopánkodik, semmit nem tesz azért, hogy jobb legyen, az élet visszaadja azt a negatív energiát, még rosszabbá válik a helyzete. Ha a pénzre úgy gondolunk, mint sátáni eszköz, rossz színben állítjuk be, gonosznak ítéljük, akkor azzá válik. Ezért érdemes a pénzre úgy tekinteni, mint energia, mint a bőség lehetősége, ugyanis az, ahogy a pénzről gondolkodunk, úgy teremti meg a saját valóságunkat. A döntés a te kezedben van, hogyan állsz a pénzhez. Választhatod azt, hogy szegénynek titulálod magad, és gyűlölöd a pénzt azért, mert nincs, vagy nincs a megfelelő összeg a kezedben, de dönthetsz úgy is, hogy a pénzt szereted, mert az álmaid megvalósításához is hozzásegíthet, a jólétet megteremtheti.

Ahogy az életedhez viszonyulsz, az életedben történt helyzetekre reagálsz, azt az energiát kapod vissza. Éppen így működik a pénz esetében is. A pénz nem rossz, ha nem rosszra használjuk, ezért érdemes szeretni, hogy a pénz is ragaszkodjon hozzánk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: beahmauctiongroup.com, economist.com, giphy.com)