Jump to content

Elégedett vagy meztelen testeddel?

2018. 08. 07. 19:00

Vetkőzni bátorság, pedig a legtermészetesebb valóságunk a meztelenség. Hagyományaink, kultúránk és a természet viszontagságai miatt is ruhába bugyoláljuk magunkat az ősidők óta.

A ruhák öltöztetnek és nemcsak a szó szoros értelemben véve, de még azt a testrészünket is szebbé tehetjük egy megfelelő stílusú, szabású ruhával, amelyikkel egyáltalán nem vagyunk elégedettek. Igaz ez mindkét nem esetében, de különösen a hölgyek szeretnek itt-ott finomítani magukon. Mindenféle alakformáló ruha a rendelkezésünkre áll, ha nem akarunk kés alá feküdni, de a mozgással is meg tudunk megszabadulni a zsírpárnától. A felszedett súlyfelesleg mellett is lehet valaki elégedett magával, és a mások által tökéletesnek látott testtel élők is lehetnek magukkal elégedetlenek. A csontsovány modellek világában mindenki túlsúlyosnak számít, aki normális vagy annál gömbölyűbb testben él. Manapság hiába fontos a megjelenés, már egyértelművé vált, hogy piszkafa modellalkattal csak nagyon kevesen léteznek. A legtöbb nőn fellelhető kisebb nagyobb zsírréteg. Már csak az a kérdés, hogy meg vagyunk-e magunkkal elégedve? Nem, nem a legszebb, legelőnyösebb ruhába felöltözve, hanem a meztelen valóságunk az-e, amelyet elfogadunk, szeretünk?

Meztelenül lenni pedig nemcsak természetes, de felszabadító is tud lenni, pedig testünk nagy részét igyekszünk takarni (mármint a legtöbben), így kevesebb D-vitaminhoz juthatunk még napsütésben is. Pucérnak lenni márpedig a lehető legtermészetesebb, hiszen így születünk a világra és egy baba életének első éveiben kulcsfontosságú szerepe van a csupasz bőr érintésének, hiszen ez segíti az agyfejlődést.

Vannak olyan helyzetek, amikor meztelenre kell vetkőzünk, mondjuk az orvosunk előtt, egy masszázs során, de a nudista strandon is. Orvosnál járva nincs más választásunk, de nudisták közé menni választott program. Vannak, akik felvállalják önmaguk csupasz valóságát, mások nem, pedig a nudizmus akár terápiaként is használható. A meztelenség csökkenti a stresszt, és aki fel meri vállalni a csupasz testét mások előtt is, az sokkal inkább elfogadja a testét, jobb az önértékelése is.

A legtöbbünk nem modellalkatú, mégis lehet boldog magánéletünk és elfogadhatjuk magunkat kis zsírpárnával, narancsbőrrel a testünkön is. Te mennyire vagy elégedett magaddal?

Divattá vált a mozgást beépíteni a mindennapjainkba, de az egészség fenntartása mellett sokkal inkább alakformáló hatása miatt tesszük ezt. Az utóbbi időben azonban egyre több olyan fotó látunk hírességekről is, akik megmutatják smink nélküli nem hibátlan arcbőrükön túl a narancsbőrüket is. Sok nőnek adnak ezáltal nagyobb önbecsülést.

Ez nem azt jelenti, hogy semmit nem kell tenni, hogy szebbnek, kívánatosabbnak érezzük magunkat. Az is számít, hogy ne csak látassunk, lássunk is. Sokan ezt az érzést akkor érik el, miután mozogtak. A mozgás ugyanis nemcsak az alakformálásban segít, de a lelket is erősíti abban, hogy testünk egyre szebb. Jobban érezzük magunkat annak tudatában, hogy tettünk magunkért valamit. A tornán, mozgáson kívül sokat segít saját magunk elfogadásában a meztelenkedés is. Nemcsak azért, mert így jobban szembesülünk önmagunkkal, hanem a pucérkodásnak felszabadító hatása van. Érdemes tehát otthon minél többet meztelenkedni, a bátrak pedig felfedezhetik a nudizmus világát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: foxnews.com, lifehack.org)