Jump to content

Minden nap valami új

2018. 08. 20. 19:00

Óriási, véget nem érő mókuskerékben érzed magad? Úgy érzed, hogy nincs belőle kiszállás? Valójában te szálltál bele, és természetesen a körülmények is segítenek a belehajszolásba, de a kiszállás is rajtad múlhat.

Mielőtt elkezdenéd sajnálni önmagad, nyugodj meg, mindenkinek adottak kötelezettségek, amelyeknek meg kell felelni. Ez nem csak téged sújtó átok. Sokkal jobb lenne, ha azt tehetnénk, amihez kedvünk van. Alkalomadtán ezt meg is történik, de a legtöbbször szabályokat kell betartanunk, követelményekhez, határidőkhöz kell igazodnunk.

A megszokott napirendet tartva éljük mindennapjainkat. Felkelünk, kávét iszunk, reggelizünk, megágyazunk, megmosdunk, felöltözünk és folytathatnánk a teendőink felsorolását egy egész napra levetítve. Szokták hangoztatni a napirend fontosságát kisgyermekkorban, mert az biztonságot ad. Jó is, ha kiszámíthatóak a dolgok, nyugalmat is adhat, ám felnőttként mégsem mindig érezzük úgy, hogy ez a kiszámíthatóság annyira jó lenne. Természetes, hogy az ismeretlen dolgoktól félünk, ezért ragaszkodunk sokszor a jól beváltakhoz. Vannak azért köztünk, akik vágyják az újat, az ismeretlent. Ez viszi előre az emberiséget, hiszen, ha senki sem merne felfedezni, megismerni, kitalálni, akkor megálltunk volna egy bizonyos szinten.

Szerencsére azonban sokan mernek és kipróbálnak új dolgokat is. A saját életünkben is megtapasztalhatunk olyat, amikor az ismeretlenbe lépés előtt megszólalnak bennünk a félelemkeltő gondolatok. Mégis, ha az ösztönünk vezérel arra, hogy valamit kipróbáljunk, valamibe belelépjünk, akkor átjárhat a félelem érzése. A legrosszabb, ha ezeket meggátoljuk magunkban, sokkal jobb, ha hagyjuk átáramolni testünkön az izgalmat, félelmet.

Aki az extrém sportok gyakorlója, esetében már sokkal nagyobb kihívás szükséges ahhoz, hogy a testét adrenalin járja át. Mások a kisebb történésekre is hasonlóan reagálnak, mert nem egyforma a komfortzónánk.
Ha túlságosan egyhangúnak, és unalmasnak ítéled meg mindennapjaidat, ráadásul ezt már úgy éled meg, hogy kínzó, nem jó állapot, akkor érdemes egy kicsit kibillenni a megszokottságból, a saját komfortzónádból. Keresni kell új dolgokat, amelyek nem részei az életednek, amelyek esetleg félelemmel töltenek el. Nem veszélyes kihívásra kell gondolni, de ha félsz valamitől, annak legjobb leküzdése az, ha kipróbálod magad benne. Ha félsz a magasságtól, nem feltétlenül kötélugrással kell indítani, de talán egy kilátóba való feljutás már eltölthet adrenalinnal, szembenézhetsz mumusoddal, leküzdheted önmagadat, és kibillenthet a megszokottból.

Ám még ekkora változásra sem kell gondolni. Apróbb kihívásokkal is lehet kezdeni ahhoz, hogy az unalmas hétköznapokba becsempéssz valami újat. Kelhetsz a megszokott időpontnál korábban, és rájöhetsz, hogy reggel mennyivel összeszedettebben is el lehet indulni. Nemcsak az ébredés időpontján lehet módosítani, hanem bármin. Az öltözködésen, a munkába járás is történhet más útvonalon. Felfedezhetsz egy új kávézót munka után a barátaiddal, ebédelhetsz egy közeli étteremben, új hobbit próbálsz ki, jelentkezel valamilyen tanfolyamra. Csak a te kreativitásodtól függ az, hogy miben látod az újdonságot.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: lifehack.org, sleepdisordersnews.com, govexec.com)