Jump to content

Mindenki normális, csak én vagyok zavarodott, vagy fordítva van?

2018. 08. 28. 19:00

Biztosan érezted már magad olyan állapotban, amikor azt feltételezted, hogy senki sem normális a környezetedben. Egy kicsit átgondolva viszont magadban kezdtél el kételkedni. Lehet, hogy körülötted mindenki jól gondolkodik, csak te nem?

A legtöbben találhattuk már magunkat olyan környezetben, ahol nem éreztük jól magunkat pusztán azért, mert az volt az érzésünk, hogy nem vagyunk odavalók. Idegenekkel is megtalálhatjuk hamar a hangot, míg vannak olyan szituációk, amikor UFO-nak érezzük magunkat még az ismerős közegben is. Olykor se a világot, se a benne élő embereket nem értjük. Ez pedig még mindig csak a legártatlanabb forma. A sokkal nagyobb gond, ha úgy érezzük, hogy mindenki ellenünk van. Azt látjuk, hogy a többiek ebben a világban jól működnek, de mi nem. Először szinte biztosan kételkedünk a többiek értelmi szintjén, hozzáállásukban, és a mi álláspontunkat tartjuk reálisnak, de amikor arra döbbenünk rá, hogy körülöttünk a legtöbben a másik oldalt képviselik, akkor kezd bennünk mocorogni valami. Nem is mások látják rosszul a dolgokat, hanem mi? Mindenki normális, csak mi zavarodtunk meg?

A stressz életünk velejárója. Bármennyire ki szeretnénk zárni az életünkből, az lehetetlen, hiszen jelen lehet a magánéletünkben, de a munkahelyen biztosan. Ez eddig egyáltalán nem ismeretlen senki számára, hiszen senki számára sem idegen a stressz. Ám ez egyáltalán nem lehet ok arra, hogy megmondóemberekké váljunk. Tapasztaljuk saját környezetünkben is, hogy egyre több az okos ember. Olyanok oktatnak ki az élet nagy dolgairól, amiről lövésük sincs, mégis az innen-onnan szedett mondvacsinált ismereteikkel úgy torkollják le a másikat, mintha doktori disszertációjának anyagát képezte volna az adott téma. Aztán persze a felelősséget nem vállalják, ha mégis az ellenkezője bizonyosodik be.
Ha jól körbenézel a saját, kicsit tágabb környezetedben, talán te is érzékelheted azt, hogy sokan mások életével foglalkoznak a maguké helyett. Abban bezzeg olyan okosak, és tudják, hogyan kellene kezelni a problémákat. Sok a gyűlölködés, az irigység, és teljesen általános, ha rossz képet festenek le valakiről annak ellenére, hogy az információk csak töredékével rendelkeznek. Teljesen hétköznapivá vált a feszültséget, a haragot, a rossz hangulatot keltő emberek jelenléte. Ha a negatív emberek összeverődnek, akkor aztán kerekedik, dagad a téma. Ezzel azoknak is szembesülniük kell, akik elfogadóak, nyitottak, nagy empátiával rendelkeznek. Nehéz azonban ezekkel az emberi pozitívumokkal élni akkor, ha a többség a másik oldalt képviseli.

Rosszindulatú, kártékony emberek mindig voltak, most is jelen vannak, és el kell szomorítanunk, de lesznek is. Szórják a negatív gondolataikat, és kihatnak arra is, akik még nem veszítették el a világba vetett hitüket.

El kell fogadnunk, hogy nem vagyunk egyformák, és nem is egyforma az sem, ami boldoggá tesz. Van, akinek az okoz örömet, ha más életében kutakodhat, mert talán addig sem a sajátjával kell foglalkozni. Bármennyire is nem tetszik, ilyen emberek is vannak. Egyáltalán nem kell azonban ezzel azonosulnunk. Semmi gond nincs, ha ezáltal tűnünk ki a tömegből. Érezd magad bátran eltérőnek, és nem kell felvenned azt a stílust, ami számodra nemcsak idegen, de egyáltalán nem tetsző.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: careeraddict.com, virallifehacks.org, tenor.com)