Jump to content

Az élet apró mozzanatai, amelyek naponta rabolják az időnket

2018. 11. 22. 19:00

Napjaink jelentős részét megszokott mozdulatok teszik ki. A napi rutin szerint indul a reggelünk, és a többi részében is vannak mindennapos mozzanatok. Amikor erre nagyon ráfeszülünk, akkor elkap a vágy, hogy néha kicsit máshogy éljünk.

Mindenki életében jelen vannak a naponta ismétlődő szokások, tevékenységek. Nem mániákusság ez, hanem az a fajta napi rutin, ami néha olyan unalmasnak tűnő, valójában pedig mindenki számára valamiféle biztonságot jelent. Beleunhatnánk például a reggeli kávékészítésbe is, de leküzdjük magunkban, hiszen a ceremónia biztosítja azt, hogy hozzájussunk az ébresztő italhoz. Az pedig milyen jó, amikor még álmosan kortyoljuk a feketét. El tudnád képzelni anélkül a napodat? Ugye, hogy nem?! Vannak tehát olyan ceremóniáink, amelyeket jobban kedvelünk azért, mert az eredményét is jobban várjuk és szeretjük.

A reggeli az egyik legfontosabb, nem elhanyagolandó étkezésünk, mégis hajlamosak vagyunk felette elsiklani, mert sokak számára a reggeli kávé után nem biztos, hogy azonnal képes akár csak néhány falat is lecsúszni. A készülődés sok időnket felemészt, ezért célszerű már az előző este előkészíteni a ruhánkat és minden mást is. No, de a másnapi reggelink összeállításának nem fogunk neki még este, azt reggelre hagyjuk, ám annak alapanyagait már előző nap beszerezzük. Vagyis tudatosan vásárolunk, majd másnap, talán még álomittasan nekilátunk a reggeli elkészítésének. Minél több fős egy család, ez annyival több reggelit kíván. Ez is azok közé a mozzanatok közé tartozik, amelyik időt vesz el a reggelünkből, és garantáltan nem kedvelt. Mégis érdemesebb otthon összeállítani a reggelit, mert így költséghatékonyabb is. Elgondolkodtál már azon, hogy mennyire felesleges a reggeliket becsomagolni? Kis idő elteltével kicsomagoljuk az ételt, elfogyasztjuk, és a csomagolás már megy is a kukába. Ennyi volt. A reggelből erre szánt idő, pillanatok alatt a szemetesben landol. Hiábavaló vagy sem, tesszük ezt minden nap.

Mint ahogy ragaszkodunk az otthoni feladatainkhoz is, hiszen mindenkinek megvan a maga területe. A férfiak általában a kerti tevékenységeket vállalják magukra, valamint a ház körüli javítási feladatokat, miközben a nők a háztartást vezetik, főznek. A gyerekektől egy bizonyos kor után elvárjuk, hogy elpakoljanak a szobájukban. Mivel azonban a takarítás leginkább női feladatkör, így gyakran vesszük ki a gyerkőcök kezéből a munkát. Ha meg is csinálják, talán nem úgy, ahogy mi szívesen látnánk, ezért inkább megcsináljuk helyettük, hogy ne csak a rend legyen fenntartva, de az a mi ízlésünknek megfeleljen. Sőt egyes alapvető szerelési feladatnak is nekiesünk, ha a férjünk/társunk/férfi családtagunk eddig nem tette meg. Nos, ez is az a napi feladat, amelyek szívják az energiánkat. Ám ahelyett, hogy hagynánk, hogy mindenki végezze a saját dolgát, hajlamosak vagyunk magunkra vállalni és elvégezni mindent.

Engedd el azt, hogy mindent elemzel magad körül. Nincs időd otthon reggelizni, és arra sincs időd, hogy boltban vásárolj? Nem marad más, mint készítesz egy szendvicset. Ha pedig nem akarod, hogy minden csupa maszat legyen, akkor bizony, becsomagolod. Ennyire egyszerű. Ne agyalj túlzottan az élet apró mozzanatain, mert az elveszi az energiádat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)