Jump to content

Nem ciki, ha otthon szilveszterezel

2018. 12. 30. 19:00

Van valami kötelező íze a karácsonynak és a szilveszternek, annak ellenére, hogy mindenkinek joga van eldönteni azt, hogyan ünnepel. Mégis belemegyünk kötelezőnek vélt dolgokba akkor is, ha nem fűlik a fogunk hozzá.

A karácsonyi őrületen és eszem-iszomon túl talán picit igyekszünk lecsendesíteni a gyomrunkat, hiszen bármennyire is megfogadtuk, hogy óvatosak leszünk az evéssel, ha mi voltunk a vendéglátók, ha mi voltunk a meghívott vendégek, biztosan degeszre ette magát mindenki. Sőt még talán most is a maradékból csemegézünk. Jön az újabb kérdés: hol szilvesztereztek?

Mintha ördögtől való gondolat lenne az, hogy nem megyünk sehová, otthon töltjük a szilvesztert. Sokan ilyenkor sajnálkozva néznek ránk és jó, hogy nem látunk bele a fejekbe. Mert ha valaki boldog párkapcsolatban él, még sokkal elfogadhatóbb az otthon töltött szilveszter, de ha szingli valaki, akkor bizony sajnálják. Szingliként otthon szilveszterezni nemcsak azt jelenti, hogy búskomorságba borulva, na és persze a pohár fenekére nézve, sírás közepette tölti az év utolsó napját. Családtagok, esetleg baráti társaságban is lehet otthonülős, mégis jó szilvesztert varázsolni.

Az otthoni szilveszterezés oka lehet, hogy nem találtál megfelelő helyet, ahol méltón búcsúztatni tudnád az óévet, esetleg anyagilag nem bírja a pénztárcád, de egy betegség is meggátolhatja, hogy idén szilveszteri buliban ünnepelj. Van, akit éppen a kötelezőszerű ünneplés az, ami eltántorít attól, hogy buliba menjen. Mintha csak az év végén lehetne szeretni, a szeretet kifejezni, azt bezzeg kötelezően, és ugyanígy a szilveszter is előre megszervezett, megtervezett, időzített ünneplés. Ha ez az elgondolás tőled távol áll, azonban mégis motoszkál benned valami negatív gondolat amiatt, hogy idén otthon ünnepelsz, gondolj csak arra, hogy micsoda előnyei is vannak.

Az otthoni szilveszterezés azt is jelenti, hogy nem kell vadidegenekkel találkozni. Ha át is néznek családtagok, barátok, ők azok, akikkel szeretsz találkozni, így jelenlétük jó hatással lehet rád. Ha nem is pizsamába öltözve (amúgy miért ne?) várod meg az éjfélt, mégsem kell talpig díszbe öltözve feszengeni.

Az otthoni szilveszterezés nem azt jelenti, hogy unalmas lesz. Megadhatod a módját. Készíthetsz olyan finom és könnyebb fogásokat, amelyeket az év utolsó napján bármikor megkóstolhatsz, és az esetleg érkező családtagok, barátoknak is jut a finomságokból.

Ha otthon maradsz szilveszterkor egyedül, vagy társaságban, akkor is kellemesen töltheted az év utolsó napját. Egész napos filmnéző partiba vetheted magad, de ha néhányan összegyűltök, akkor előkerülhetnek társasjátékok is.

Otthon elkerülhető minden, ami a városi tömegközlekedésre jellemző az év utolsó napján. Te választhatod meg, hogy szóljon-e zene otthon vagy sem, és még a hangerő felett is te uralkodhatsz.

Nem utolsó sorban az otthon töltött szilveszter kisebb csalódással járhat, ugyanis nem csalódsz akkor, ha nem sikerült fergeteges hangulatúra az év utolsó napja. legrosszabb esetben még éjfél előtt elalszol.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)