Jump to content

Mosolyogj, hogy más is visszamosolyogjon rád

2019. 01. 03. 19:00

Nem kérünk arra, hogy tegyél újévi fogadalmat. Különben is, arról már mintha lekéstünk volna. Vagy mégsem? Mindegy is, mást kérünk tőled.

Az élet nem mindig a legbarátságosabb oldalát mutatja felénk. Teljesen általános az, hogy a saját bajunkat érezzük a legfontosabbnak, de amikor körülnézünk, akkor jöhetünk rá, hogy amiben mi vagyunk, az közel sem olyan vészes, mint amiben mások vannak. Az élet nehézségei fajsúlyosan különbözhetnek egymástól, ráadásul függ az egyéni megítéléstől és attól is, hogy az egyén milyen érzelmi állapotban van.

Sokszor nem is kell olyan bődületes nagy borzalom az életünkbe, hogy búskomorrá váljunk. Nehéz olyan emberek közelében megmaradni, akik apátiába süllyednek, és onnan nem tudnak, vagy nem akarnak kikecmeregni. Az optimista és vidám emberek, vagy megkísérlik a szomorúak felvidítását, vagy elkerülik őket.

A nevetés jótékonyan hat az ember hangulatára, lelkére és egészségére is. Sőt azt is tudjuk, hogy a nevetés olyan ragadós, mint az ásítás.

Ha valamit megfogadsz 2019-re az ne a súlycsökkentésre, annak hogyanjára terjedjen ki, mert ennek megvalósítása általában kis idő múltával teljesen megreked. Fogadj meg csak annyit, hogy többet fogsz mosolyogni. Már létezik mosolyterápia is, vagyis a nevetés, a jókedv hatását használják fel. Elég, ha egy személy elkezd nevetni. Az is mindegy, hogy min, a közelében lévő emberek többsége ugyanúgy mosolyogni és talán még nevetni is fog.

A mosolygás mások arcára is mosolyt csal. Talán már te is tapasztaltad azt, hogy ha kedves mosollyal az arcodon lépsz be valahová, az emberek többsége ugyanúgy visszamosolyog rád akkor is, ha ismeretlen személyekkel vagy körbevéve. Azt is tudod, hogy mennyire sokat jelent, ha egy üzletbe betérve és kedvesen mosolygó (de nem túl nyájas) eladó fogad, és segíteni igyekszik.

Akár te magad is kipróbálhatod, hogy az új esztendőben odafigyelsz a tudatos mosolygásra. Hidd el, hogy tényleg ragadós. Semmi mást nem kell a napjaidban megváltoztatni, csupán arra ügyelj, hogy már reggel mosollyal fogadod családtagjaidat. Amikor kilépsz az utcára, használod a tömegközlekedési eszközöket, munkahelyedre érkezel, akkor is mosolyogj. Az erőltetett, felvett műmosoly azonban nemhogy másokat is mosolygásra késztetne, hanem inkább viszolygást kelt bennük, vagy nem értik, hogy mi van veled, ezért ettől tartózkodj. Gondolja valami megmosolyogtatóra, és mindjárt élethű, természetes mosoly jelenhet meg az arcodon.

Jó kapni és jó adni is. Egy mosollyal is sokat adhatunk. Talán te leszel az, aki valakinek kis örömet nyújt egy nyűgös, fáradt napon mosolyoddal.

Ha változtatni szeretnél életeden, a dolgokhoz való hozzáállásodon, akkor kezdd azzal az aprósággal, hogy odafigyelsz a minél több mosolygásra. Nemcsak neked lesz jobb, de még mások napját is feldobhatod.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)