Jump to content

Erő, erő, gyere elő!

2019. 01. 22. 19:00

Az élet hol kegyesebb velünk, hol nem, de a nehézségek nem kerülnek el. A problémák mértékében lehetnek különbségek, valamint az ahhoz való hozzáállásunkban, felfogásunkban, erősségünkben.

Sok erős ember van, akit a sorsa, az élete is megkeményített, de még akik ilyen erősek, azok is érezhetnek az életükben mélypontot. Mert az erő véges, és van az az időszak, amikor az erősek is elfáradnak. Az erőt ebben az esetben nemcsak a fizikai erőre értjük, hanem sokkal inkább a lelki, mentális és ezzel együtt a fizikai erőt is.

Nem szégyen magunknak is bevallani azt, ha elfáradtunk. Még akkor sem, ha a külvilág is úgy tudja, hogy fáradhatatlanok vagyunk, mindig küzdünk és nem adjuk fel. Erőnk elvesztése nem azt jelenti, hogy feladtuk a harcot bármivel szemben is. Az erőnket is táplálni szükséges, hiszen az is véges. Valahonnan, valamiből meríteni vagy feltölteni szükséges.

Téged is erős embernek tart a környezeted és te magad is tudok, hogy életed során már számos nehézséggel szembe kellett nézned, de optimizmusod, célkitűzéseid, akaratod mindig továbblendített a nehézségeken is? Erős emberként mégis tapasztalhattad magadon azt, mintha kimúlna belőled némileg az élet, a fény, és az erő.

Ilyenkor előfordulhat, hogy a hozzád közelebb állóknak el tudod mondani, hogy meghazudtolod erős ember mivoltodat, és most igenis gyengének, sebezhetőnek érzed magad. Tudsz beszélni érzéseidről, arról, hogy egy kicsit megtorpantál. Ez is az erőgyűjtés egy eszköze lehet. Ugyanúgy segíthet abban, hogy visszanyerd régi önmagad, ha egyszerűen nemet mondasz dolgokra. Van az a pont, amikor már nem tudod magadat arra rávenni, hogy megmentsd a világot, vagy legalábbis a szűkebb környezetedben élők életét. Nem önzőség, ha néha elengeded mások kezét, és magadra figyelsz. Lehet, hogy rád magadon kívül más nem figyel? Akkor pláne fontos szánni időt a feltöltődésre.

Az erős emberek nem sírnak, nem kérnek segítséget, hiszen ők azok, akik másoknak útmutatást és segítséget adnak. Valóban lehet ezt így is, viszont nem vagy akkor sem gyengébb, ha kiadod magadból az érzelmeket akár sírással, vagy mersz másoktól segítséget kérni. Az is az erősség jele, ha felismered, hogy valamihez nincs akkora ismereted, tudásod és erőd, hogy magadtól megoldd.

Az erős emberekre azonban az a jellemző, hogy mindent igyekeznek maguktól megcsinálni. Ám, ha az nem megy, akkor nagyobb a belső feszültség, amely akár bombaként is robbanhat. Ha azt veszed észre magadon, hogy akár apró bosszúságok is kiverik nálad a biztosítékot, akkor ideje a töltődésre és a pihenésre időt szánni.

Csodálkozol mérhetetlen fáradtságodon, hiszen semmi különös nem történt körülötted, mégis mostanra érzed magad igazán fáradtnak? Talán a sors mostanra szeretne beiktatni neked egy kis pihenőt, amely ellen nem érdemes küzdeni. Fogadd el, hogy az erős embereknek is szüksége van feltöltődésre, utánpótlásra. Ez csak egy kis kitérő azért, hogy régi önmagad lehess.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)