Jump to content

Új haj(szín), új frizura, új élet?

2019. 02. 01. 19:00

A változás megállíthatatlan és ezt nemcsak az idő múlásán tapasztaljuk meg, hanem ha magunk körül szétnézünk. Gyermekeink felnőnek, változhat ízlésünk, igényünk, és a világ is tele van jó vagy rossz irányú változással.

Saját életünkben is nézzünk körül. Szerelmek jöttek és mentek, talán már megtaláltuk azt, aki mellett cöveket vertünk, és boldogságban élhetünk. Mások még mindig keresik igazi párjukat, de ettől függetlenül élhetnek boldog, kiteljesedett életet. A párkapcsolat nem garanciája annak, hogy boldog az életünk.

Az azonban mindenkire igaz, hogy keressük a boldogságot, vagy legalábbis az életnek azon kis aspektusait, ami örömöt okoz számunkra. A világ változásaira mindenkire reagál valahogy, mint ahogy az idő múlására is. Ha nem érezzük magunkat jól saját környezetünkben, bőrünkben, azt keressük, hogyan tudnánk azon javítani, hogy komfortosabban érezzük magunkat ott, ahol muszáj lennünk. Ezért keresünk magunknak olyan munka utáni elfoglaltságot, ami örömet, kikapcsolódást jelent. A mai világban sokat adunk a külsőségekre, a megjelenésünkre. Ez fakadhat saját igényünkből is, mert szeretnénk sokáig és egészségben élni, de az sem árt, ha fel tudunk magunkra húzni szuper ruhákat, és mindemellett még nem kötözött sonka kinézetünk van a ruhában. Egyszóval szeretnénk csinosak lenni és úgy is érezni magunkat.

Szerencsére ma divattá kezd válni az egészségtudatos életmód, és bár legtöbbször inkább a kinézetünk miatt aggódunk, de ennek fontos járulékos tényezője az egészségünkre gyakorolt jótékony hatás. Az egészségesebb étkezés és a mozgás súlycsökkenést, alakformálást eredményez, mindemellett az egész szervezet hatékonyabban tud dolgozni.

Sokan szánják el magukat arra, hogy megváltoztatják életüket fogyással, mozgással, egészséges ételek fogyasztásával. Egy ilyen elhatározás nagy fizikai és lelki munkát igényel. Az új életmód bár nem mindig könnyű, de ha látványos eredményt érnek el, akkor büszkék magukra, és magabiztosabbá, boldogabbá válnak az emberek. Az új életmóddal mintha sikeresebbé is válnának, egész másképp tekint rájuk a külvilág is. Ugyanez van a frizurával is.

Az életünk folyton változó, tarkítva mély és magas pontok váltakozásával. Főleg a nőkre jellemző, hogy egy-egy nagyobb változás során a frizura vagy a hajszín változtatásával is együtt jár. Nem kell szakítás, vagy válás ahhoz, hogy úgy érezzük, egy új frizurával jobban éreznénk magunkat. Az új munkahelyen való megfeleléshez azt gondoljuk, hogy dukál egy új, vagány, de nőies frizura. Az életben való változás mértékét sokan jelzésként veszik. Igazán nagy változást sejtet az a nő, aki kislány kora óta növesztett hajától egyik pillanatról a másikra megválik, és rövidre vágatja haját. Sokunkra igaz az, hogy életünk egy-egy állomásánál frizurát, hajszínt váltunk. Valószínűleg azért éppen a hajunkkal "játszunk", mert ez igazán látványos, hiszen bárki láthatja a változást, ráadásul viszonylag könnyű annak hosszát és színét is megváltoztatni. Amikor hosszú hajtincseink nagyjától megválunk, olyan, mintha a múltat szeretnénk feledni. Amikor más hajszínre váltunk olyan, mintha újra szeretnénk színezni életünket. A frizura változtatásával az életünket is újítani szeretnénk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)