Jump to content

Ébresztő! Itt a spirituális hajnal

2019. 03. 04. 19:00

A spirituális kifejezés ma sokszor hallott és hallatott, amely a szellemi ébredésre utal, és amelyre egyre nagyobb szükségünk van akkor is, ha nem tartjuk magunkat ezotériában jártas embernek.

Látjuk a világ káoszát, a gyorsaságot tapasztaljuk, és mindenben változás érezhető. A gyermekkorunk naivitását felváltja a felnőtti életben tapasztaltak. Egyre többet látunk, érzünk a világból, amely bizony nem mindig csodaszép, habos és könnyű.

A nehézségek, tragédiák, problémák senkit sem kerülnek el, és valahogyan viszonyulunk ahhoz, valamint cselekszünk is. Eljuthatunk életünkben többször is olyan pontra, amikor saját magunkban érezzük a változást, de a környezetünk is alátámasztja azt. Ez is lehet jó is, rossz is, de léteznek, és nekünk el kell fogadnunk.

Felnőtt életünkben egyre többet tapasztalunk embertársaink sokféle viselkedéséről, megnyilvánulásairól. Megégethetjük magunkat a szerelemben, a házasságban, a barátságokban, és ez bizony fájdalommal jár. Habár ezekben a szakaszokban azt hisszük, hogy életünk legnagyobb problémáit éljük meg, egy idő után megtapasztaljuk, hogy mindenből van kiút, minden fordulhat jóra. Ez a felismerés a spirituális ébredés hajnala. Vagyis rádöbbenünk, hogy kellettek az életünkbe a már elszenvedett fájdalmak, a fricskák, mert tanítottak, adtak és nemcsak elvettek.

Akinek belsője elkezd mocorogni az tapasztalhatja ennek felemelő érzését, hiszen amolyan "aha élményt" ad az, ha valami megvilágosodik számunkra, mégis lehet ez ijesztő, új, és ez járhat olyan hangulatingadozással, amelyet te magad sem tudsz megmagyarázni, és a környékeden sem nagyon értenek.

Egyszerűen túl szűknek érezzük azt a környezetünket, amit otthonunknak nevezünk. Nemcsak arra az otthonra gondolunk, ahová munka után hazamegyünk, hanem a települést, a munkát, mindent. Mintha nem jó helyen lennénk. Szétnézünk a környezetünkben. Panaszra nem lenne okunk, mert mindenünk megvan, jól élünk, mégis van valami, ami hiányzik. A spirituális ébredésbe beletartozik az is hogy ráeszmélünk valaminek a hiányára, és megpróbáljuk kitalálni, hogy mi az. Van, aki merészet gondol, és munkahelyet, munkát vált. Mások egy új képzésben, új szakma kitanulásában, hobbiban találják meg magukat újra. Ez pedig olyan lendületet adhat, mintha új életet kezdenénk el.

A spiritualitás mindenkiben benne van, és ha felszínre kerül bennünk, akkor szeretünk mélázni az életünkön, a világon. Észre sem vesszük, de kivonjuk magunkat a forgalomból. Nincs bajunk senkivel, nincs rossz hangulatunk sem, csak szeretünk olykor elvonulni saját magányunkba. Ilyenkor értelmet nyerhetnek ok-okozati összefüggések. Számos egykor feltett kérdésre választ kaphatunk. Talán a válaszokat álmaink is segíthetik.

Az ébredés egy új nap kezdetét jelenti. A spirituális ébredés pedig egy tudatosabb és könnyedebb életet adhat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)