Jump to content

Lehet ékszerből sok?

2019. 03. 05. 19:00

Nemcsak a ruháink öltöztetnek, hanem a frizuránk, az ékszereink és egyéb kiegészítőink is. Mindenben keressük a személyisünket legjobban kifejezőt és ez az öltözködésben is igaz.

A női, de talán még a férfiak egy részénél is nagyon fontos, hogy a ruhán kívül milyen kiegészítők tartoznak hozzánk. A férfiak esetében főleg karóra, nyaklánc, sapka, szemüveg jelenti a kiegészítőket, a nőknél ez már sokkal szélesebb spektrumú. Közülük is néhányan csak egy-két darabot viselnek magukon, amelyek azonban igencsak nagy fontossággal bírnak életükben. Más hölgyek szinte naponta, a ruhájukhoz mérten váltogatják a bizsukat. Csak kevés nő van, aki egyáltalán nem visel ékszert magán, se drágát, se olcsóbbat.

Mindkét nem számára készülnek ékszerek, és azokat viselik is, de mégiscsak a nők azok, akik sokkal jobban ragaszkodnak az ujjaikat, fülüket, karjukat, nyakukat díszítő kiegészítőkhöz. Ugyancsak a nőket vonzza sokkal jobban az ékszerboltok kirakata is. Még ha nem is lehet mindent megvásárolni, de nagyon szeretik a szemeiket legeltetni a gyönyörű darabokban. Talán még a gondolattal is eljátszadoznak, hogy mi lenne, ha az övék lenne egyik vagy másik darab. A férfiak inkább az órákat mustrálják, vagy pedig azért nézegetik az ékszereket, hogy szeretteik számára megtalálják a megfelelő ajándékot.

Miért is vonzza a hölgyeket annyira az ékszerek látványa és viselése?

Egyes darabokhoz jobban vonzódunk. Nemcsak azért, mert látványa tetszetős, hanem emlékek fűződnek a darabhoz. A karikagyűrű, az eljegyzési gyűrű társunkhoz köt. Arra az emberre emlékeztet, akivel közösen tervezzük az életet, a családalapítást. Évtizedek múltán is jó érzést kelt bennünk a gyűrű viselete, ha a kapcsolat megmaradt.

Születésnap, karácsony, bármilyen alkalom illő lehet, hogy ékszerrel ajándékozzuk meg egymást. A legnagyobb örömet persze a hölgyek élik át egy-egy új ékszer láttán. Azon túl, hogy emlékeket ébresztenek bennünk, még kétséget kizáróan öltöztetnek is. Lehet csak néhány, de annál sokat mondóbb darab, lehet több és akár sok is. Mindenki igénye szerint díszíti ékszerekkel magát. Nemcsak a drága, arany, ezüst, kövekkel díszített ékszerek segítik a megjelenést, de az olcsóbb, naponta másikra váltható bizsuk is. Vagyis azok legalább annyira segíthetik az összhangot és lehetnek ilyenformán értéket képviselő darabok. Nem véletlenül kezdünk kötődni ékszereinkhez.

Az állandóan viselt ékszer néha kelthet bennünk olyan érzést, hogy elhagytuk, nincs rajtunk, mert annyira megszoktuk azokat, hogy szinte nem is érezzük. Ha valami miatt tényleg lekerülnek rólunk a folyton viselt ékszereink, hiányérzetet élünk meg.

Ékszerek között óriási különbségek vannak, éppen ezért még becsesebbek azok a darabok, amelyek igazán személyiségünkhöz illenek. Ha az ékszert nem magunk választjuk, hanem azt kapjuk, az arról tanúskodik, hogy az ajándékozó igazán figyelmes és ismeri a személyiségünket. Az ilyen ékszerekkel különösen összenőhetünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)