Jump to content

Mi inspirál?

2019. 03. 08. 19:00

A gyerekek igazi alkotók, akiket még nem befolyásol annyira a külvilág, mint a felnőtteket. A gyerekek mindegyike tehetséges, ösztönös kis lények, akik imádnak énekelni, rajzolni, festeni, gyurmával alkotni.

A gyerekek ugyanúgy ihletet meríthetnek a játék során, mint ahogy a költő rátalál múzsájára. Egy-egy játékfolyamatban új gondolatok fogalmazódhatnak meg, újratermelődnek, átalakulhatnak. Maga a játék is alkotás, mint az is, ha azt egy rajzlapon igyekeznek kifejezni azt, ami foglalkoztatja őket. Teljesen mindegy, hogy azt hogyan tudja ábrázolni egy fehér lapon, őstehetség, hiszen bennük még nem torzított se a társadalom, se a tanulmányok. Azt fejezik ki, amit gondolnak, és ahogy gondolják.

A felnőttek életében is nagyon fontos, hogy inspirációt találjanak. Bármiben. A célok arra valók, hogy egy utat jelöljenek ki az életünkben, amelyen haladunk. Természetesen arról letérhetünk, más utat választhatunk, de óriási örömet érzünk, ha egy álmunkat megvalósítjuk. Ehhez azonban ihlet szükséges. Valami, ami elindít, ami energiával lát el, ami megbillent afelé, hogy tegyünk valamit.

Az inspiráció úgy kell az életünkbe, mint az oxigén. Ha nincs, ami megmozgasson, akkor csak vegetálunk.

Mindenki érezhette már magában azt az érzést, amit lehet váratlanul indított el egy esemény, egy gondolat. Elég volt meglátni valamit, ami egy olyan saját gondolatmenetet indított el bennünk, ami megállíthatatlanul elkezdett dolgozni bennünk. Az inspiráció ugyanis belül dolgozik, de nemcsak az agyban, hanem beférkőzik a szívbe, a lélekbe is és nincs nyugvása addig, amíg nem teszünk lépéseket kielégítése érdekében.

Az ihlet által megvalósított alkotásunk – legyen az bármi – szilárd talpakon áll még akkor is, ha nem biztos, hogy mindenkit meggyőzött, nem mindenkinek tetszik. Sokfélék vagyunk, különböző ízléssel, ám ha azt, amit alkottunk, abban benne van a szívünk, lelkünk és a kezünk munkája is, az bennünk jó érzést kelt és talán másokban is.

Az inspirációt nem lehet megteremteni magunk körül. Általában váratlanul tűnik fel és egyáltalán nem biztos, hogy akkor, amikor számítunk rá. Az ihletet nem tudjuk magunkból kierőszakolni, nem lehet pénzért sem megvásárolni. Az inspiráció vagy van, vagy nincs. Ha nincs, akkor üressé válik az élet. Keresni kell, de nem magát az inspirációt, hanem az inspirációhoz vezető utat. Ehhez az szükséges, hogy más szemszögből tudjunk tekinteni a világra.

Fedezzünk fel új helyeket, akár a megszokott környezetünkben is. Mert van ilyen, csak annyira általánosnak vesszük, hogy mindenféle érdeklődés nélkül elmegyünk mellette. Ugyanilyen újdonságokat fedezhetünk fel bármiben. Ehhez nagyfokú nyitottság és befogadó készség szükséges.

Az inspiráció nem fog feltűnni hívogatásra, de abban biztos lehetsz, hogy mindenhol ott van. Ha nem látod az azért van, mert nem téged ihlet meg, vagy nem látsz benne lehetőséget, nem a te ihleted. Az életben mindig kell valami mozgatóerő, ami hajt, hogy tegyél az életedért, önmagadért valamit. Az ihlet a jó barátunk, ami nélkül semmi sincs.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)