Jump to content

Kedvesség kihívás

2019. 03. 11. 19:00

Játékra hívunk mindenkit, akinek van kedve részt venni. Azok, akik elhatározták magukban, hogy ideje a világot kissé jobbá tenni, számukra kötelező érvényű gyakorlat lehet a következő.

Mindenkinek jól esik egy-egy mosoly, még az idegenektől érkező mosolygás is. Mindenki tapasztalta már azt, hogy milyen jó érzés, ha egy üzletbe betérve kedvesen fogadnak, segítőkészek az eladók, keresik azt, hogyan és miben tudnának nekünk segíteni.

Egy ilyen vásárlás után azzal a gondolattal hagyjuk el az üzletet, hogy oda máskor is szívesen térünk majd be és még másoknak is ajánlani fogjuk. Bármilyen szolgáltatás igénybevételénél nagyon sokat jelent a vásárlóknak a hozzáállás. Nemcsak a szolgáltató szektortól lehet elvárni, hogy kedvesek legyenek a vásárlókkal. A kedvességet egy mosollyal is el lehet indítani, méghozzá bárki kezdeményezheti azt.

A játékunk lényege az lenne tehát, hogy indítsd a napodat mosollyal. Ez nemcsak rád lesz jó hatással, hanem a körülötted lévőkre is. A mosoly mellé ölelést és puszit/csókot is adhatsz a családodnak. Talán ez nem is olyan újszerű az életedben, de ha otthonról kilépsz, vajon szoktál mosolyogni?

A mindennapok ridegségébe, egyhangúságába bele kell csempészni olyat, ami életben és mozgásban tart. A mosoly is ezt jelentheti. Gyalogosan sétálsz és jön veled szembe egy olyan személy, akinek mindkét keze tele van csomaggal? Egy mosoly kíséretében tett arra utaló gesztus, hogy szabad és könnyebb utat engedsz neki biztosan jóleső érzést kelt a másik gyalogos számára. A világ ilyen apróságokkal tehető jobbá.

Belépsz a boltba reggel és üde hanggal, mosolyogva kívánsz jó reggelt? Nemcsak udvariasnak vélnek majd, de még azt fogják a környezetedben érezni, hogy tele vagy energiával, és talán még rájuk is ragad abból.

Beérsz a munkahelyedre és kedves mosollyal üdvözlöd a munkatársaidat? Lehet, hogy nem mindenki veszi át a te hangulatodat, de ha csak egyet is sikerül "megfertőznöd", már sokat tettél.

Akivel közvetlenebb a viszonyunk, afelé intézhetünk néhány, szívből jövő, valóságon alapuló kedvességet. Néhány kedves szóval, a külső dicséretével feldobhatjuk a hangulatot. Természetesen a szavak igazak legyenek, mert ha túláradó, és hamisan csengők, azzal többet ártunk, mint használunk.

Ha feltett szándékod, hogy a világot egy kicsit is jobb hellyé tedd, akkor nézz körül a közvetlen környezetedben. Biztosan van olyan személy, akire ráfér egy kedves szó (talán ez mindenkire igaz), és nem veti meg akár az ölelést sem.

A szebb napokhoz az is hozzátartozik, ha köszönetet mondunk másoknak, ha valamiben kisegítettek, apró jócselekedetet hajtottak végre számunkra. Ne felejtsük el azt a nagyon fontos szót, hogy köszönöm. Csak egy szó, de nagyon fontos.

Ha reggeleken elkerüljük egymást a párunkkal, napközben egy kedves üzenet, a gyerkőcünk uzsonnájához odabújtatott cetlin olvasható üzenet jobbá teszi mindenki napját.

Próbáld ki ezt a mindennapokban. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit fogsz tapasztalni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)