Jump to content

Lehet, hogy te állsz saját magad útjába

2019. 03. 27. 19:00

Érezted már úgy magadat, hogy egy apró történés annyira felmérgelt? Tényleg olyan apróság volt, és te mégis úgy reagáltál arra, mintha a világ dőlt volna össze körülötted. Jobb lett a közérzeted eztán? Megoldódott a probléma?

Valószínűleg viselkedési repertoárodban már jelentkezett az is, amikor semmi rossz nem történt körülötted, az életedben, de te mégis durcásan ébredtél, és valahogy ebben az állapotodba is ragadtál annak ellenére, hogy nem volt okod rá. Ez azt jelenti, hogy a vélt vagy valós negativitás spirálja magával ragadott, és te nem tudtál vagy nem is akartál abból kiszállni.

Ha elragadnak a negatív gondolatok, akkor a pozitív képek is működésbe lendülhetnének, feltéve, hogy képesek vagyunk kiűzni a rosszat és helyére terelni a jókat. Az a baj ezzel a negativitással, hogy beszippanthat teljesen, és ha elhagyjuk magunkat, akkor valóban beszippanthat.

A jó hír az, hogy ebből van kiút, de tudatosítani kell ezt, és kicsit munkás, hogy a rossz beidegződéseket, szokásokat leküzdjük. Van az a mondás, hogy csak egyszer élünk. Ennek megfelelően kell kihasználni az életünket. Persze, a pozitív életszemlélet és gondolkodás sem azt jelenti, hogy minden gondtól mentesen éljük tovább az életünket, de a jelentkező problémákra is máshogy reagálhatunk.

Éppen ezért az életben nem az a fő feladatunk, hogy a világnak, a környezetünknek tetszelegjünk, állandóan lenyűgözzünk mindenkit, és megfeleljünk elvárásoknak. Természetesen nem lehet fittyet hányni mindennek, de először magunkat nyűgözzük le, azaz úgy cselekedjünk, hogy az számunkra jó legyen, és csak azoknak a szavával foglalkozzunk, akik szavára lehet adni.

Az optimisták, pozitív életszemléletűek is találkoznak komoly feladatokkal, gondokkal, de nem tusolják el azokat, mintha nem lennének. Tudják, hogy a szőnyeg alá sepert probléma attól még létező, csak mert nem látszik. Sőt minél hamarabb érdemes szembenézni a gondokkal, mert azok képesek egymást növelni, hizlalni, és egymást erősíteni, így a baj mérete csak fokozódhat. Nézzünk szembe a feladatokkal, és minél hamarabb tudjuk azokat magunk mögött.

Azzal teljesen tisztában vagyunk, hogy nem lehet az életünk mindig csak jó, vagy csak rossz. Ezek váltakozása teszi színessé mindennapjainkat, de azt is tudatosítani kell magunkban, hogy mi a vágyunk. A célok adnak erőt és mutatnak utat is. Ha nincs semmi célunk, lényegében lemondunk magunkról és jóformán az életünkről is. Az álmaink tényleg a sajátunk legyen, és ne más álmát igyekezzünk megvalósítani. A célig való eljutás útját pedig alapból ne a negatív gondolatokkal, és a lehetséges problémákkal kövezzük ki. Nagy hiba, ha már eleve azzal indítunk, hogy milyen félelmeink vannak céljaink megvalósítása közben. Elég azokkal szembenézni akkor, ha ténylegesen megjelennek az utunkban. Sokkal intenzívebben kell arra koncentrálni, hogy milyen előnyünk származhat abból, ha elérjük az álmainkat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)