Jump to content

A szívből jövő nevetés

2019. 04. 01. 19:00

Érezted már magad úgy, hogy szinte elfáradtak arcod izmai a nevetéstől? Annyira nevettél, hogy a hasadat fogtad és a könnyed is kicsordult. Ugye, milyen jó érzés így nevetni?

Tudjuk, hogy a negatív gondolatok annak megfelelő irányba terelik életünket és persze a betegségekre is fogékonyabbak lehetünk, ennek persze ellentéte a jó kedv, a mosolygás. Nehéz időszakainkban nem egyszerű a jóra koncentrálni, és még nehezebb nevetni, de kétségtelen, hogy egy mástól kapott őszinte mosoly sokat jelenthet, és a nevetés egyenesen gyógyír lehet. Természetesen meg kell élni az élet adta negatív érzelmeket is, a tragédiákkal is szembe kell néznünk, hiszen, ha homokba dugjuk a fejünket, nem oldódik meg semmi. Sőt!

Az élet azonban nem csak esővel áztatott, borús napokat ad nekünk, hanem minden napban benne van a nevetésre való esély is. Az életünk túl rövid ahhoz, hogy állandó búslakodással kelljen tölteni a napjainkat, éppen ezért nevessünk többet. Kezdhetjük azzal, hogy tudatosabban odafigyelünk arra, hogy többet mosolygunk. Ez az apró kis mozdulat az arc izmaival azt teszi lehetővé, hogy másokra is átragadjon. Különösebb ok sem szükséges ahhoz, hogy mosolyogjunk. Vegyünk fel már korán reggel (akár hétfőn) az arcunkra egy kellemes mosolyt, és figyeljétek meg az idegenek arcát. Ők is vissza fognak mosolyogni. Nem jobb így indítani a napot? Nemcsak a sajátunkat kezdjük mosolygósan, de még másokét is azzá tehetjük.

A nevetés egészségesebbé, boldogabbá és egyúttal sikeresebbé is tehet. Azt már tudjuk, hogy akár a betegség leküzdésében is segíthet a pozitív hozzáállás, a nevetés, az optimizmus. A nevetésnek tehát gyógyító ereje van, csökkenti a fájdalmat és a gyulladást is a szervezetben, jobb lesz az agy vérellátása, és jó hatással van a szívműködésre is. Az arcokon lévő izmokra mindenképp hatással van az intenzív nevetés, de még az emésztésre is, ugyanis a rekeszizom tartósabb munkája szinte masszázst ad az emésztőrendszernek. Ilyenformán még az emésztést is felgyorsíthatja a nevetés. A szívből jövő hahotázás beindíthatja a testünk öngyógyító mechanizmusát, valamint az immunrendszert erősítheti meg.

Arról se feledkezzünk meg, hogy ma van április elseje, vagy ahogy még mondani szokták: bolondok napja. Legyen ez inkább a bolondozásé. Ezen a napon számos tréfa talál áldozatára, és a legfontosabb, hogy az áldozatok is viccként éljék meg az ártalmatlan mókázást.

Mesélhetünk vicceket, vicces történeteket, és már azzal is a nevetést segítjük, ha csak egyszerűen rámosolygunk valakire.

Szerencsénkre a nevetés olyan gyorsasággal képes terjedni, hogy azt el sem hinnénk. Legyen példa a lent látható videó, amely már bejárta a világot, és akárhányszor megnézzük, garantált a nevetés. Nézd meg, mutasd meg másnak is, ha nincs jó tréfa a tarsolyodban.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=1veWbLpGa78)