Jump to content

Hol jó lakni?

2019. 05. 09. 19:00

A problémák azért vannak, hogy megoldjuk azokat. Ez a közhely kevésbé annyira ad okot az optimizmusra, ha a saját életünkben jelentkeznek a gondok. Márpedig az egész életünk a problémák megoldásáról szól.

Anyagi helyzettől függetlenül jelentkeznek az életünkben megoldandó problémák, és jó érzéssel tölthet el, ha valamit sikeresen bonyolítottunk le. Az életünk sosem csak lejtmenet, és sosem csak a magaslatok megéléséről szól. Általában egymást követik ezek, így néha úgy érezhetjük, mintha hullámvasúton ülnénk. Bármilyen jellegű probléma megléte arra sarkallja az embert, hogy egyensúlyba billentse életét. A legideálisabb helyzetben rendben van a magánélet, az egészség, a pénzügy is.

Az otthonunk az a hely, amelyet saját elképzeléseink és ízlésünk szerint rendezhetünk be, tehetünk számunkra otthonossá és kényelmessé. Ez mindenkinek mást jelenthet és nem feltétlenül szükséges mindig nagy összegek kiadásában gondolkodni sem. Az igényesség, a tisztaság nem az anyagiaktól függ. Ahhoz azonban, hogy otthon is jól érezzük  magunkat, arra van szükség, hogy a saját közvetlen környezetben a harmónia uralkodjon.

Van, aki a zsúfolt tereket, az emlékekkel, csecsebecsékkel telepakolt helyiségeket kedveli, mert számára örömet okoz a tárgyak látványa, a múlt felidézése. Mások a minimalizmust kedvelik sokkal jobban, és a néhány használati tárgyon és bútoron kívül semmi más nincs az otthonában. Nem vagyunk egyformák, de mindenki a saját nyugalmának megteremtésén fáradozik.

A barátságos, nyugtató színek használata mellett a bútorok nemcsak kialakításukban, hanem színükben is harmonizálniuk kell a környezetükkel, hogy az ne legyen idegesítő, kellemetlen hangulatot árasztó. A fehér szín a tisztaságot árasztja magából, de a túl sok fehér kórházi környezetté teheti az otthon. Más színekkel kombinálva azonban kellemes belső tereket kaphatunk.

A harmónia jegyében úgy kell bútorainkat megválasztani, hogy az adott térbe behelyezve az kényelmet sugalljon. Az aránytalanul nagy bútorok a teret összenyomják, zsúfolttá teszik, és ez nyomasztóan hathat ránk. A túlságosan üres helyiség hasonlóan kellemetlen érzést válthat ki belőlünk.

Talán sokak számára első olvasatra butaságnak tűnhet, de az otthonunk harmóniájának megadásában fontos szerepe lehet a világításnak is. A téli estéken nagyobb fényre van szükség, de a hangulatfények a lelkünkre is jó hatással lehetnek.

Egy nagyobb átalakítás, felújítás nemcsak sok pénzbe, de időbe is kerülhet, ám ezzel együtt az ingatlanunk értékét is növeljük.

Mégsem csak pénz kérdése az, hogy milyenné tesszük otthonunkat. A rendezett és tiszta otthon csak az átható szeretettől lesz igazán boldog.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)