Jump to content

Légy önmagad(dal)!

2019. 05. 27. 19:00

Társas lényként szükségünk van az emberekkel való érintkezésre, és a szerető család és barátok közelsége annyi pluszt és segítséget adhat, hogy az élet könnyebb lehet még a nehéz időkben is.

A családunkba beleszületünk, de a társunkat és a barátainkat már meg tudjuk szűrni. Az évek alatt párkapcsolatok jöhetnek és mehetnek, megszűnhetnek és kialakulhatnak új barátságok, de kellenek körénk olyan személyek, akikkel bizalmasan beszélgethetünk örömeinkről, bánatainkról, és ez kölcsönösen igaz.

A családunk, a barátinak ilyenek. Megbízunk bennük, de talán volt már olyan, hogy a titkainkat nem jó helyre bíztuk, és egyre többen tudták meg azt, amit nem szerettünk volna megosztani. Ha néhányszor megégeti magát így az ember, akkor bizony egyre inkább eljut oda, hogy nem mond el senkinek semmi. A titok csak addig titok, amíg megtartjuk magunknak. Ebben a formában a legfőbb bizalmasunk saját magunk lehetünk.

Habár társas lények vagyunk, azt mondják, hogy igazából mindig egyedül vagyunk. A születést is egyedül éljük meg. Habár édesanyánk ad számunkra életet, az ő érzései a sajátjai, mint ahogy a miénk is. Körbevehetjük magunkat családdal, barátokkal, amely szükséges is, de ha már szüleink nem lesznek majd, mi még igen. Ilyen értelemben is igaz az, hogy sok esetben csak magunkra számíthatunk. Amennyiben szerető család és barátok vesznek körül, akkor szerencsésnek mondhatjuk magunkat, de még így is sok esetben nekünk kell döntéseket hozni, megoldani egy problémát. Ismét csak magunkban bízhatunk.

Igazi társaságkedvelő emberként is igényünk lehet arra, hogy olykor kettesbe kerüljünk önmagunkkal. Azzal sincs semmi gond, ha olykor hangosan csevegünk magunkkal. Máskor csendben tisztulnak gondolataink, mert elvonulva a világ zajától csak arra vágyunk, hogy a nyüzsgés megszűnjön körülöttünk, és tényleg tudjunk arra figyelni, hogy mélyen bennünk mi zajlik. Ezek az időszakok sokat segíthetnek abban, hogy ne csak gondjaink oldódjanak meg, tisztázódjanak bennünk gondolatok, hanem felfedezhetjük azt is, hogy milyen jó önmagunkkal lenni.

A nyüzsgő világunkban igenis nagy szükség van arra, hogy el tudjunk húzódni. Erre azonban a hétköznapokban elég korlátozottak a lehetőségeink, de egy relaxáló fürdő, egy könnyed, magányos séta jót tehet. Olykor még a barátokat, és a családtagokat is nyugodtan nélkülözhetjük és mondhatunk nekik nemet azért, hogy kicsit magunkkal foglalkozzunk. Se önzők, se gonoszok nem vagyunk ettől. Fel kell fedeznünk saját társaságunkat, sőt szeretni kell önmagunkat, de ahhoz meg is kell ismerni, hogy kik vagyunk, mert csak így tudunk fejlődni, az igazi utunkat járni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)