Jump to content

Alkalmazd az érintés erejét!

2019. 06. 05. 19:00

A szerelem akkor nyilvánul meg igazán, ha oda és vissza is működik, abban megtalálható a lelki érzelmeken túl a testi vonzalom, és a párok úgy érzik, hogy egymásnak vannak teremtve mindenféle értelemben.

A szeretet kifejezésére ott vannak a szavak, amelyeket használni lehet, de ugyanúgy érzékeltethetjük simogatással, csókkal, öleléssel is, hogy mit érzünk. Míg a szavakat akkor is használhatjuk, ha az érzelmek nem viszonzottak, addig az ölelés és csók leginkább úgy kivitelezhető, ha a másik fél is hagyja magát, enged az érintéseknek.

Nem azt jelenti, hogy idegenekkel ne érintkezhetnénk, hiszen ha egy életünkben először látott személlyel találkozunk, akkor kezet foghatunk bemutatkozáskor és már megtörtént az érintés. Sőt kerülhetünk olyan helyzetbe is, hogy egy idegen személy esetében úgy érezzük, szüksége van támogatásra, bátorításra, érzelmi segítségre, ezért óvatos és finom érintéssel tudatjuk vele, hogy együtt érzünk, támogatjuk. Máskor pedig még az ölelésre is igény lehet annak ellenére, hogy ismeretlenek vagyunk egymás számára. Az érintések fontossága vitathatatlan. Mégis, akik párkapcsolatban élnek, elhanyagolhatják a szavak és az apró, de annál fontosabb gesztusokat.

A lángoló szerelem idején, ha az érzelmek viszonzottak, akkor nagy jelentősége van az érintéseknek. A már régóta kapcsolatban élők is érvényesíthetik az érintések erejét, és szinten tarthatják azt a vonzalmat, amelyet a legelején tapasztaltak. A házasságban vagy kapcsolatban élők egy része mégsem érzi jól magát, mert hiányzik az életükből az érzelem, az érintés. Vagyis éppen az, amelyet a szerelmesek megkapnak egymástól, ráadásul igencsak nagy dózisban. Amikor a párok között dúl a mély és perzselő érzelem, azt érintésekkel is kifejezik egymás iránt. Sokkal több ölelést, csókot, simogatást adnak és kapnak. Ezek a megnyilvánulások kifejezik az érzelmeket is, azonban oldják a feszültséget, kellemes érzést kelt az emberekben. Ennek hiánya viszont frusztrálttá tesz minket.

Akik kikacsingatnak kapcsolatukból, vagy rosszul érzik magukat benne, az legtöbbször az érintések és a figyelem hiánya miatt alakul ki. Ha vissza szeretnénk hozni a szerelmet és a nyugalmat az életünkbe, akkor azt több érintéssel kell megvalósítani. Nem elég a kimondott szó, legyen mögötte a cselekedet is.

Nemcsak a párkapcsolatban fontosak az érintések, hiszen gyermekeink igénylik a figyelmet, a törődést, az ölelést, az anyai, apai puszikat. Egy napot sem érdemes úgy eltöltenünk, ha a nap kezdő és záró szakaszában (ha lehetőség van rá, akkor közte is) ne simogatnánk meg gyermekeinket, ne ölelgetnénk meg őket. Az ilyen nap elvesztegetett idő. Ne sajnáld ezekre a mozdulatokra se az időt, se az energiát, mert sokszorosan megtérül.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)