Jump to content

A lelki gondok bajai

2019. 06. 10. 19:00

Amikor rosszul érezzük magunkat a bőrünkben, akkor a lelkünk is sérül, és minden betegségre fogékonyabbak lehetünk. Ahogy szokták mondani, a betegségek jelentős része lelki eredetű.

A gondolatainknak teremtő ereje van, és ha mindig csak a negatívumokra koncentrálunk, csak azt vesszük észre, akkor sorra érhetnek a bajok. Nem csoda, ha még a testünkön is nyomot hagy az, ha a lelkünk nincs rendben.

A betegségek egy része lehet olyan, hogy néhány nap alatt lezajlik a szervezetünkben, és csak néhány nap érezzük annak kellemetlen, esetleg fájó tüneteit. Más betegségek azonban tovább elidőznek szervezetünkben, és még inkább kihatnak lelkivilágunkra.

Amikor megbetegszünk, akkor érdemes azon elgondolkodni, hogy vajon miért történhetett meg. A lelki bajok java azért alakul ki, mert az embert, a szavát, a tetteit nem fogadják el, vagyis falakba ütközik. Ez nemcsak a léleknek nem kedvez, de a testnek sem. Ezért egy-egy betegség jelentkezésekor azt is számba vehetjük, hogy mi állja az utunkat. Okozhatják ezt személyek, de bármi más is.

Olyan tünetekben nyilvánulhat meg, ha nem jó helyen vagyunk, nem jó környezetben, mint állandósult stressz. Ez maga után vonhatja a fejfájást, a gyomorfájdalmat. A gondok elfojtása, elnyelése a gyomorfájdalomban nyilvánulhat meg, ezért oldani szükséges a bennünk lakozó feszültséget, hogy a gyomorfájdalom megszűnjön. Nemcsak a táplálékot fogadja be a gyomor, hanem a lelki gondokat is.

Az okos készülékek állandó nyomogatására is lehet fogni, hogy fáj az ember nyaka, válla, gerince, de a gerincproblémák jelentkezése fiatal korban azt is jelezheti, hogy nagy a nyomás az emberen. Amikor mindig és minden döntésben magunkra vagyunk hagyva, az nagy teherrel nehezedik ránk, amelyet a gerincünket, testünk tartóoszlopa érez meg a leginkább.

Az állandó levertség, az érzés, hogy a sok alvás ellenére is folyton húz az ágy, a fáradtság is jele annak, hogy nem jó helyen vagyunk, nem jó emberekkel vagyunk körbevéve. A szervezetünk jelez, és ha megérjük a jelzéseit, akkor a váltás is könnyebben mehet.

Kevesen gondolják azt, hogy a túlsúly is kialakulhat lelki gyengeségeink által. Márpedig ha az evésbe menekülünk mindenféle problémáink esetén, akkor egyértelmű következmény lehet a súlygyarapodás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)