Jump to content

Jelek, hogy valami nincs rendben

2019. 06. 14. 19:00

Az egészség nagy kincsünk, és ez még inkább érvényesül, ha egy komolyabb betegséggel kell szembenéznünk. Vannak azonban olyan jelek, amelyekre oda kell figyelnünk, mert mutatják, hogy valami nem stimmel.

A betegségek kéretlenül költözhetnek az életünkbe, és a jó kedvünket, a hangulatunkat is megbélyegzi. Amikor pedig ledönt a lábunkról egy betegség, attól fogva fogékonyabbá válhatunk más fertőzésekre is.

Sőt vannak időszakok, amikor tartunk is attól, hogy a környezetünkben lévőktől nehogy elkapjunk valamilyen nyavalyát. Ha gyakorta betegedsz meg, akkor valószínűsíthető, hogy az immunrendszer van annyira legyengülve, hogy nem tudja felvenni a harcot a kórokozókkal. A tudatos és egészséges életmóddal igyekezzünk bevinni minél több vitamint és ásványi anyagot, és ha többet betegeskedünk, akkor érdemes készítményekkel pótolni a vitaminkészletet.

A stressz nem hiányzik senki életéből sem. Kiiktatni azonban nem nagyon tudjuk a stresszt, így azzal együtt kell élnünk. A fokozott stressz azonban kihathat a mindennapjainkra. Az elégtelen mennyiségű, nem pihentető alvás során az ember nem tud megszabadulni a belső feszültségektől. Ha ez csak olykor-olykor jelentkező állapot, nem okoz zavart a szerveztünkben, de a rendszeressé váló alvászavarnak fizikai jelei is lesznek előbb vagy utóbb. Ha hosszú távon áll fent ez az állapot, akkor nemcsak fáradtabbnak fogjuk magunkat érezni, hanem nem tudunk úgy odafigyelni dolgainkra, immunrendszerünk legyengül és ki leszünk téve a betegségeknek.

Annak ellenére nyúzottnak és kialvatlannak érzed magad, hogy időben ágyba kerültél? És ez már jó ideje így van? Nem lehet mindent a tavaszi fáradtságra, a hőségre vagy egyéb időjárási jelenségre fogni. Ha tartósan nyúzottnak és kialvatlannak érezzük magunkat, az bizony jelezheti, hogy valami gond van a szervezetünkben. Lehet, hogy elegendő csupán odafigyelni a szokásainkra, és az életmód változtatásával talán ez a probléma megszüntethető. Meg kell fontolni, hogy a káros szenvedélyekről lemondjuk, helyette figyeljünk oda a rostban, vitaminban és ásványi anyagban tartalmas étkezésre, és a rendszeres sport is jó hatással van mind az idegrendszerünkre, mind a fizikumunkra.

Az egészséges életmódot élők számára az emésztés is gyorsabb, amely legjobb esetben azt jelenti, hogy naponta legalább egyszer elvégzik a nagydolgukat. Ez így lenne normális és egészséges, de ezt rohanós világunkban nehezen produkálható. Még inkább emésztési problémákat okozhat a rostban szegény, egyhangú táplálkozás. Ezen segíteni lehet természetesen a megfelelő étkezéssel és mozgással.

A bőrünkön jelentkező elváltozások is mutathatják, hogy felgyülemlett a méreganyag a szervezetünkben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)