Jump to content

Éld az utazást, ne féld!

2019. 06. 18. 19:00

Ahogy megcsap a nyár szele, talán úgy gondolunk a nyaralásra. Ha még előtte állunk, akkor is szívesen álmodozunk arról, hogy már készülődünk, pakolunk, vagy az előző évek nyaralásait idézzük fel magunkban.

Az utazás jó dolog, szórakoztat, új dolgokkal, látnivalókkal ismertet meg. Még aki sokat utazik, de azt hivatalból, a munkája miatt teszi, az az utazás, amelynek célja a pihenés, az új dolgokat felfedezése, egészen mást nyújtanak lelkileg.

Nemcsak új látnivalókat fedezhetünk fel a világban, de sokkal nagyobb az esélye annak, hogy új emberekkel ismerkedünk meg. Ez növelheti az önbizalmunkat, arról nem is beszélve, hogy az új személyekkel való ismerkedés akár kapukat is nyithat az életünkben. Az egész éves mókuskerék után szinte felüdítő, ha idegenekkel találkozunk, és még jobb, ha barátságok szövődnek, kellemes beszélgetésekbe elegyedhetünk.

A nyaralások időszakában mindenki ki van már éhezve a pihenésre, és arra, hogy kiszakadjunk a megszokott közegünkből. Már a nyaralás megtervezése és megszervezése is izgalomnövelő tevékenység, és ahogy közeleg az utazás dátuma, úgy válunk egyre inkább izgatottá. Ez egészen más feszültség, mint amit nap mint nap tapasztalunk az életünkben. Felkészülni egy nagyobb utazásra, pláne, ha több személyről kell gondoskodni, az nagy kihívás is, mindemellett nem nyűgös. Olyan belső feszültség, ami örömmel tölt el. A nyaralás, az utazás lehetőséget ad arra, hogy kiszakadjunk hétköznapi közegünkből, így a stressztől is szabadulni tudunk ezekben a napokban. Vagyis az utazás, a nyaralás fizikai és lelki egészségünkre is jó hatással van.

Az utazás, főleg, ha mindig új helyeket igyekszünk felfedezni, az mindenképp nyitottságra utal. Azt jelzi, hogy befogadók vagyunk az újra, nyitottak vagyunk új kultúrák, szokások megszemlélésére, megismerésére.

Mindegy, hogy élvről évre új és távoli helyeket keresünk fel  úti célul, vagy pedig egy imádott, jól bevált nyaralóhelyet látogatunk meg, a legfontosabb ugyanis az, hogy a kikapcsolódás igazi minőségét élhessük meg.

Az utazás maga is felfogható kalandként, és még csak az is mindegy, hogy a cél eléréséhez milyen utazási eszközt használunk. Egy autós utazás épp olyan szórakoztató lehet, mint egy repülős út. A gyorsaságban persze nem vetekedhetnek, de ha jól felkészülve indulunk útnak, akkor az utazás sem kell, hogy megviseljen. Az úti cél elérése is élményt nyújthat, mint ahogy a környék, a nevezetességek felkeresése. Mind élményben, mind ismeretekben gazdagodhatunk, amely többletért vissza-visszanyúlunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)