Jump to content

Belőlünk fakad, kutasd fel!

2020. 01. 16. 19:00

A boldogságot keressük, de annak sok forrása lehet. Az egyik, ha értelmes és elérhető célokat tűzünk ki magunknak, majd elindulunk a megvalósítás útján.

Az álmaink megvalósítása boldogsággal tölt el. Maga a tervezgetés is jó dolog, de az köddé válhat, ha egyetlen lépést sem teszünk az eléréséért. És persze elronthatja a kedvet az is, ha valami akadály kerül az utunkba. A túlságosan irreális célok is csak hátráltatnak, és rombolják az illúziót, ezért érdemes megvalósítható, elérhető, akár több lépcsőben megvalósítható célokat kitűzni.

No, de a motiváltság nem mindig uralkodik az életünkben. A motiváció bennünk van, és belőlünk is indul, de mindenki érezte már úgy magát, hogy legszívesebben elvonulna a világ elől és csak csendben lenne, semmit nem téve. Még, ha különösebb okunk nincs is rá, talán mégis elégedetlenek vagyunk az életünk valamelyik részével. A magánéletben például nincs társunk. Vagy van társunk, de valami nem stimmel a kapcsolatban. Szeretnénk gyermeket, de még nincs. Van gyermekünk, de épp egy probléma van (tanulás, egészség, viselkedés). A munkahelyi légkör nem jó. Jó a munkatársi közösség, de a főnökkel van konfliktus. A problémáink tehát szerteágazók lehetnek, és akkor még ott vannak a megfelelések. Nemcsak a másoknak, hanem a magunknak való megfelelés is. Hajtjuk a pénzt, hogy vágyainkat be tudjuk teljesíteni. Való igaz, hogy szükséges a pénz, de nem minden.

A motiváció elindít, és a pénz segíthet a megvalósításban, de annak belőlünk, belülről kell fakadnia. Azonban nem mindig találjuk meg magunkban az inspirációt. Van, hogy minden feladatban a nyűgöt, a kényszeredettséget érezzük. Mégis megtesszük, de mindenféle örömérzet nélkül.

Hogy ne csak túléljük az életet, hanem ténylegesen megéljük, kisebb célokat kell kitűznünk. Amikor azt megvalósítjuk, nemcsak vállveregetést érdemlünk, hanem még kisebb jutalmat is adhatunk magunknak.

Ne akard az azonnali eredményt. Lehet, hogy lassabban jutsz el a célig, lehetnek a megvalósítás útján kanyarok és bukkanók, vagyis akár több lépcsőben tudod azt megvalósítani, de ne térj le az útról.

Töltsd fel magad pozitív és optimista gondolatokkal. Ha éppen mélyen vagy, és magadtól nem jut ilyen eszedbe, akkor olvass fel magadnak hangosan bátorító sorokat, idézeteket.

A pénz kinyit ugyan kapukat, és megkönnyítheti lépéseinket, de boldogságot csak kis mértékben ad. Ha tehát azt gondolnánk, hogy a boldogsághoz a pénzen keresztül vezet az út, akkor természetesen tévedünk. Az egészséges, célokkal tűzdelt életünk és az optimista gondolkodásmód azonban hosszú távon biztosítja a boldogságot. Így pedig még a fizikai és szellemi egészségünk is rendbe hozható.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)