Jump to content

2021, a remény éve

2021. 02. 08. 19:00

A 2020-as évet valamilyen szinten mindenki kicsit megszenvedte. A munka elvesztése, annak teljes módosulása, az otthontanulás, a sehová sem járás, a karantén sok mindent elvett tőlünk.

Ha a másik oldaláról közelítjük meg 2020-at, akkor úgy is tekinthetünk az elmúlt évre, mint azt, hogy lehetőséget adott az elcsendesedésre, az együttlétre. Még ha nem is éltünk meg tragédiákat, érezhettük úgy, hogy elvették némileg a szabadságunkat, az utazási lehetőséget.

Némileg visszakaptuk azt a nyáron és legalább belföldi utazással támogathattuk a hazai turizmust és vendéglátást. A koronavírus második körét éljük. A 2021-es évtől szabadságot, a régi kerékvágásba való visszaállást remélünk. Egyértelműen a pozitív változásra vágyunk, azonban éppen a változás az, amely sokak számára riasztó. Kétségtelenül mást mutathat és más lehetőségeket tartogat egy, a megszokottól különböző lehetőség. Ezen a ponton fordulnak vissza sokan a múltba, ragadnak bele a jelenbe. Az újdonság ugyanis tartogathat jó dolgokat, nagy lehetőségeket, de mi van, ha balul sül el valami? Ez az, ami meggondolásra késztet sokakat. A komfortzónában maradás látszólagos nyugalmat és biztonságot jelent, de hosszú távon felőröli az embert, ha a szíve mélyén egészen másra vágyik.

Egy ponton bekövetkezhet az, hogy saját magunk fejlődését gátoljuk meg. Valahogy az élet is úgy osztja elénk a lapokat, hogy ha önszántunkból nem akarunk változtatni, akkor külső tényezők kényszerítenek rá a változásokra. A legideálisabb eset az, ha felismerjük a lehetőségeket és a logika és önmagunk motiválása által nem fordítunk hátat a változásnak, hanem abba beleállunk. Kívülről érkező impulzusok is adhatnak nekünk akkora erőt, amelyek az egy helyben való topogásból kilendítve az új utunkra húznak. Akinek ez önerőből nem megy, de igénye lenne rá, az bátran keressen fel önfejlesztő tréningeket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)