Jump to content

Légy tudatosan jelen!

2021. 06. 21. 19:00

Tudatunknál vagyunk nap, mint nap, hiszen komoly feladatok várnak ránk a munkahelyünk és otthon is, amely felkészülést, szervezést, tudatosságot igényel tőlünk.

Kénytelenek vagyunk használni az eszünket annak érdekében, hogy a sorra kerülő feladatainkat megoldjuk, valamint hogy a lehető leglogikusabban és leghatékonyabban tevékenykedjünk minden nap. Mégis érezhetjük úgy, hogy nem vagyunk a helyünkön. Érezted már magad hasonló szituációban? Esetleg azt érzed, hogy ez egyre gyakrabban megfordul a fejedben? És feltetted már magadnak a kérdést, hogy miért vagy ezen az úton? Nem is az az igazi kérdés, hogy feltetted-e, sokkal inkább az a fontos, hogy válaszoltál-e őszintén saját magadnak.

Az a fajta tudatosság is szükséges az életed levezényléséhez, amelyben nemcsak bábuként vagy közreműködő, hanem az irányítás nagyját te magad veszed a kezedbe. Ehhez szükség van arra, hogy…:

 

Tudj nemet mondani

Az rendben van, hogy hatalmas a szíved és ott segítesz, ahol csak tudsz, de te magad is tapasztalhattad, hogy az erőd, az időd véges. Bármennyire nemes és szép másokon segíteni, mit sem ér, ha közben magadat magadra hagyod. Gyakorold annak a szónak a használatot, hogy: NEM.

Tudd, mi a fontos

Ha tudsz nemet mondani, több idő lesz magadra és újra „rád” találhatsz. Nem kell ettől egoista, önzőnek érezned magad, ez csak azt jelenti, hogy helyén kezeled az életedet. Amikor békében tudsz lenni magaddal, akkor tudsz a világgal is hasonlóan élni.

Fékezz, ha kell

Talán túlhajszoltad magadat az utóbbi időben, sok minden történhetett, közte akár komoly nehézségekbe is ütköztél, amely testileg és lelkileg is megviselt. Éppen ezért kell felismerned azt, hogy mire van szükséged. Pihenés, egészségesebb életmód? A felismerés mellett a cselekedet legalább olyan fontos, és emellé nem árt, ha lelassítod magad. Tudatosan fordíts energiát arra, hogy ne rohanj mindenhová, főleg, ha nem is indokolt.

Hallgass megérzéseidre, vágyaidra

Hagyd magad gondolkodni, és azt is engedd meg magadnak, hogy magával ragadjon a képzeleted. Mindenkiben sok lehetőség lapul, így benned. Gondold végig, hogy mit szeretnél elérni, milyen vágyaid vannak. Próbálj meg választ találni arra, hogy mi akadályozza annak megvalósítását. Lehet, hogy semmi, csak te nem indulsz el?

Tudatos legyél minden téren

Már a boltban, vásárlás során is szükség van a tudatosságra. Annak megfelelően szükséges vásárolnod, hogy a pénzt felesleges ne költsd, ugyanakkor az egészséges testet szolgáló alapanyagokkal rakd tele a konyhádat, kamrádat. Ez a tudatosság legyen igaz az életed minden területére!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)