Jump to content

Új év, új diéta? Ezekre figyelj!

2017. 12. 29. 13:33

Bizonyára sokan tesznek olyan fogadalmat szilveszterkor, hogy az újévet fogyókúrával, diétával kezdik, vagy éppen egészségesebb életmódot fognak folytatni. Nem is kell hozzá más, mint némi akaraterő, kitartás, na meg pár szabály, amit nem árt betartani a siker érdekében!

 

A sikeres fogyókúra alapja elsősorban a megfelelő étrend, de szükséges hozzá kitartás és önfegyelem is.Ezekre figyelj, ha garantált eredményeket akarsz elérni!

A reggeli nagyon fontos!

A reggeli nagyon fontos, akkor is, amikor fogyókúrába kezdünk, ugyanis lendülettel, és energiával tölti fel szervezetünket. A vitaminban, rostokban, fehérjékben gazdag reggeli, nem csak az energiát biztosítja, de anyagcsere folyamatainkat is beindítja, valamint segít, hogy a következő étkezésig megőrizzük fittségünket.

Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget!

A gyümölcs és zöldségfogyasztás elengedhetetlen része az életmódváltásnak, és a fogyókúrának egyaránt. Ezek az ételek, azon túl, hogy vitaminban, ásványi anyagban gazdagok, rendkívül ízletesek, színpompásak, és könnyen elkészíthetőek. Alacsony kalóriatartalmuknak köszönhetően bármennyit ehetünk belőlük, garantálják a fogyást, mindezek mellett pótolják a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

Fontos a folyadékpótlás!

A folyadékbevitel szükséges a normál anyagcsere folyamatok beindításához, a méregtelenítéshez, és a megfelelő emésztéshez. Víz nélkül, a fogyás sem indul be, ugyanis a szervezet megfelelő mennyiségű folyadék hiányában a tartalékaihoz nyúl. Ajánlott minden étkezés előtt meginni egy pohár hidegvizet, akkor is, ha nem valójában nem vagyunk szomjasak. Ha testünk jelez, az azt jelenti, hogy már ki van száradva, ezt mindig előzzük meg, legyen kezünk ügyében egy palack víz egész nap.

Táplálkozz vitaminban, ásványi anyagban és rostban gazdagon!

Fontos, hogy rostban, fehérjében, és egészséges zsírokban gazdag ételeket fogyasszunk. A fehérjék energiát adnak szervezetünk számára, mindemellett segítik a fogyást, valamint hozzájárulnak az izomzatunk egészségének megőrzéséhez is. A rostban gazdag ételek és italok biztosítják számunkra a teltségérzetet, valamint szervezetünkre is jótékonyan hatnak. Az egészséges zsírban gazdag ételek, mint pl. az olajos magvak, olívaolaj, azon túl, hogy finom, egészséges is. Megtalálható bennük a szervezet számára nélkülözhetetlen magnézium, kalcium, kálium, foszfor, cink, mangán és vas. Megőrzik a szív és érrendszerünk egészségét, valamint normalizálják a koleszterinszintet és a vérnyomásunkat is. Figyeljünk arra, hogy kerüljük a szénhidrátban gazdag ételek fogyasztását, ugyanis azok lassítják a fogyás folyamatát, növelik a koleszterinszintet és a vérnyomást.

Végül, de nem utolsó sorban, mindig alaposan rágjuk meg az ételeket, és biztosítsunk nyugodt körülményeket az étkezések idejére. Ha alaposan megrágjuk az ételeket, és néha tartunk egy kis szünetet két fogás között, nem fogjuk rosszullétig enni magunkat, és megóvhatjuk magunkat a kellemetlen telítettségtől, és a gyomor feszülésétől. A sportot pedig tegyük rendszeressé mindennapjaink során, egyrészt egészségünkre is jó hatással van, másrészt kiváló alakformáló módszer, a diéta és a fogyókúra mellé.

(Forrás: lelkielet.hu l kép: pixabay.com)