Jump to content

Mi a baj az aputesttel?

2019. 08. 09. 19:00

Abban a világban élve, ahol a szépségért annyira megpróbálunk megtenni mindent, hogy akár kés alá is fekszünk, meg szeretnénk felelni valamennyi elvárásnak, amelyet az aktuális ideál számunkra jelent.

Az ideális test mindenki számára mást jelent. Sőt még saját magunkat is másképp látjuk a tükörben nézve, mint ahogy a külvilág lát minket. Edzeni járunk, egészséges életmódra váltunk, szépségápolási termékek tömkelegét használjuk, hogy eltűnjenek a ráncok, a striák, a narancsbőr, feszesedjen a bőr.

Az egészséges életmód, a mozgás támogatja azonban azt is a szervezetünk megfelelő működése mellett, hogy bőrünk is szebb legyen. A sok kencére és mesterséges anyagra nem vágyunk mindig, egyre többen keressük a természetes megoldásokat. Az sem árt, ha teszünk a szépségünkért, de még jobb, ha megpróbáljuk önmagunkat elfogadni. Sőt az öregedés is természetes folyamat, és ami volt húszévesen, ne várjuk, hogy negyvenesen ugyanazzal találjuk magunkat szemben.

Mindezt abban a korban nehezebb elfogadni és szembe nézni vele, ha a környező világ és mindenféle médium a cérnavékony, extra dúskeblű, tökéletes kockahasú, edzőtermekben heti hét napból ötöt keményen edző férfiak és nők izzadnak. Csak kevesen engedhetik meg munka és/vagy család mellett, hogy ennyire nárcisztikusan figyeljen magára, de a hamis elvárások azt sugallják, ez a jó, ez kell, ezt akarják látni.

Még inkább elvárjuk a tökéletesség látványát azoktól, akik a televízióban, a mozivásznon, a színpadon szerepelnek. Ugyanolyan hús-vér emberek, mint akárki más, csupán más hivatást választottak, mint az átlagember. Rájuk ugyanúgy hat minden természeti erő és minden olyan folyamat, ami másokra is. A hízás, az öregedés, a kopaszodás, a ráncosodás, az őszülés azt jelenti, hogy telnek az évek az ember feje felett, és bizony a sztárok feje felett sem áll meg az idő. Sőt esetükben akár számolni kell azzal is, hogy nem tudnak mit kezdeni a hírnévvel, a vagyonnal és akár komoly szenvedélybetegség lesz úrrá rajtuk. Ha megpróbálnak normális életet élni, családot alapítanak, ugyanaz lesz számukra is fontos, mint bárki másnak: az egészség, a gyermekei, a párja, a családja.

Teljesen emberi, sőt egészséges emberi hozzáállás ez. Igazán szerethető is. Mi van akkor, ha a mozivásznon látott egykori izmosra gyúrt főhős, vagy a kecses híresség a családalapítás után nem úgy néz ki, mint a címlapfotókon? Semmi csodálkoznivaló nincs abban, hogy mást mutatnak vásznon, újságban, mint a valóságban, hiszen igyekeznek mindent tetszetősebbé tenni különböző módon. A szépészeti beavatkozások és a smink mellett pedig sokat segíthetnek a photoshop-os megoldások.

Vegyük csak példaként a Trónok harca Khal Drogoját, aki izmos testével lenyűgözte a sorozat nézőit. A való világban is elvárták volna, hogy azt a kinézetet villantsa meg bármikor, amikor emberek közé megy. Nos, ugyanolyan emberek, mint bárki más. Boldogságukban, kétségbeesésükben ehetnek, hízhatnak. Betegség során felszedhetnek magukra. Miért baj az, ha a híres személyek teljesen normális, emberi külsővel jelennek meg a saját maguk tökéletes tökéletlenségükben? Nekünk bejön!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)