Jump to content

Válás után

2015. 01. 12. 16:00

Ha válni készültök a házastársaddal, illetve, ha már elváltatok, gyermekednek szüksége van segítségre.

A legkisebbekkel próbáld megértetni, hogy nem ők tehetnek a dologról, nem hibásak, mindketten szeretni fogjátok őket, és megmarad a kapcsolatuk a másik szülőjével is. Magyarázd el nekik a helyzetet az ő kis nyelvükön.

Ne hangold a gyereket a volt párod ellen! A gyerek nagyot sérülhet, ha úgy érzi, nem szeretheti mindkét szülőjét. Az is előfordul, hogy egyszer csak elkezdi utálni, vagy épp nagyon szeretni a másik szülőjét. Ezeket a szélsőségeket fogadd el, értsd meg, a gyermekben rengeteg indulat, és rossz érzés kell, hogy feloldódjon.

A gyermeknek új életében is szüksége lesz rendszerre, és biztos pontokra, de rugalmasságra, és nyitottságra is. Ez azt jelenti például, hogy legyen egy bizonyos nap, amikor biztosan találkozik a másik szülővel, de ezen kívül, ha látni szeretné, akkor elmondhassa Neked, esetleg segíts neki abban, hogy a találkozás létrejöhessen.

Működj össze a volt pároddal, hiszen ugyan nem vagytok már egy pár, de mindketten szülők vagytok. Kommunikálj vele folyamatosan, egyezzetek meg az alapvető nevelési kérdésekben, tartsátok be őket, és bízzatok egymásban.

(Forrás: Babapatika 2013 december / Fotó:covenantfamilysolutions.com)