Jump to content

Jön a baba, minden megváltozik? –női sarok

2015. 05. 06. 19:15

De mi lesz a régi életeddel? Eddig megvolt a napi, heti menetrended, kispóroltad az időt a kirándulásoknak, a hobbidnak, volt időd a párodra. Miért gond az, ha mindezek mellé érkezik egy kisbaba?

Mert minden megváltozik. Legalábbis ezt állítja az összes gyerekes ismerősöd. Életed középpontja a babád lesz, 24 órás „hobbi”, életre szóló feladat, egybefolyó projektekkel, s nincs pihenési idő. Na jó, ha a párod, vagy egy kedves rokon segít, talán el tudsz menni hajat mosni, vagy bevásárolni. Egyéb extrákra, főleg, amíg a baba kicsi, ne nagyon számíts.

Mindig csak az adott nap van, a babád sírással jelzi azt is, hogy ne menj messzire, szüksége van rád. Mindenesetre megtanulsz rá összpontosítani. Monotonak lesznek a napok, de remélhetőleg lesz elegendő időd kipihenni magad. Mondjuk, ebéd utáni apró szundítással. Nincs rá garancia, hogy a gyermeked átalussza majd az éjszakát.

Lesznek nehezebb, és könnyebb napok. Bátran kérj segítséget! Bízz egyszerű dolgokat a barátokra, ismerősökre, de se magad, se a párod ne terheld túl!

Pihenj, töltődj fel! Törődjetek a párkapcsolatotokkal is, s néhány óra szabadidőd is legyen egy héten mindkettőtöknek!

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó: pixabay.com)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!