Jump to content

Tanuljunk verset!

2015. 05. 09. 18:55

Nehezen megy a kisiskolásodnak a verstanulás? Főleg első, második osztályban boldogulnak nehezen a gyerekek a versek bebiflázásával. Mi lehet a megoldás?

Ha sokadszori próbálkozásra sincs sikerélménye a kicsinek, és már mindent megpróbáltatok, de csak nem megy az a vers, akkor hívd segítségül az óvodai dallamokat! A kicsik rengeteg dalt megtanultak az oviban, költsétek át őket! A kulcs az ismétlés, és a játékosság. Mozoghattok is közben, így élmény lesz a tanulás.

A legegyszerűbb versek is tartalmazhatnak ismeretlen, régies, vagy furcsa szavakat, s ha a csemete nem érti a verset, nehezére esik majd megbarátkozni vele. Először tehát az elemzéssel kezdjétek, sorról-sorra haladjatok.

Keltsd fel a kíváncsiságát! Nagyon fontos, hogy lássa, lehet élvezni is a verstanulást, máskülönben könnyen lehet, hogy egy életre elveszed a kedvét tőle.

Persze az iskolában már rímelve, verselve kell előadnia, de a tanulást jócskán megsegíti, ha van mihez kötnie a rímeket. Neked milyen módszereid vannak még verstanuláshoz?

(Forrás: lelkielet.hu / Fotó: pixabay.com)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!