Jump to content

Ismered az őszinte szeretet elveit? 1. rész

2015. 01. 13. 14:30

Nézzük meg, hogyan tudod szeretni igazán a párod. Az őszinte szeretet először is elkötelezettséget jelent egyetlen személy iránt.

A szerelem csakis akkor működik, ha megdolgoznak érte. A mai kor embere túl hamar feladja. A bölcs ember óvatosan választja meg leendő házastársát, hogy tudja vállalni az élethosszig tartó elkötelezettséget.

A valódi szeretet atmoszférájában lehet csak intim kapcsolatot kialakítani. Nem az az őszinte szeretet, ha megutálod a feleségedet egy rendetlen lakás láttán, vagy ha feltételekhez kötöd a szexuális együttlétet.

A feltétel nélküli szeretet egy eszménykép az emberiség számára (érzelmi és pszichológiai hiányosságaink miatt), de a valódi szeretet kísérletet tesz arra, hogy kielégítse a másik igényeit.

Könnyű akkor szeretni a másikat, amikor gyengéd, és tapintatos. A szeretet tesztje az, ha tudod szeretni a másikat akkor is, ha épp véletlenül megbántott, vagy elhamarkodottan cselekedett.

Az őszinte szeretet gyakorlásának alapfeltétele az is, hogy szeresd önmagad. Ez csendes biztonságérzetet, határozottságot, önbecsülést ad, de nem egyenlő a büszkeséggel. Találd meg a tisztelet, és bizalom helyes arányát önmagaddal!

(Forrás: Nancy Van Pelt: A boldog házasság titka / Fotó:www.fashionspassion.com)