Jump to content

Ha mosogat a férfi, forróbb lesz a hitvesi ágy?

2015. 01. 18. 15:30

Valóban fordított kapcsolat volna a férjek által elvégzett hagyományos női házimunkák, és a szexuális együttlétek gyakorisága között? Tényleg igaz volna, hogy minél több női munkát végez egy férfi, annál kevesebb házastársi szexhez jut?

Az American Sociological Review-ben megjelent kutatás kimondja, hogy „Azok a párok, ahol a férfi gyakran végez olyan házimunkát, amelyet jellemzően nők végeznek, ritkábban szeretkeznek.” A reprezentatív mintát 4500 heteroszexuális amerikai házaspár szolgáltatta.

Viszont a másik oldalon meg kell említenünk azt a tényt, hogy a nemek közti különbség kifejezése az, ami növeli a szexuális vágyat, és kívánatosságot. Az is igaz, hogy azok a férfiak, akik abszolút semmit sem csinálnak otthon, csak szítják a konfliktust, és a feszültséget. A szerelem olyan szövetség, ahol a felek megosztják egymás között a munkát, és közösen küzdenek a célokért.

Hogy van hát akkor? A nő ezer arca kapcsolatelemző és Fejlesztő Központ vezetője, C. Molnár Emma pszichoterapeuta szerint nem az számít, hogy az elvégzett munka férfias, vagy nőies-e, hanem az, hogy aki végzi, az hogyan áll hozzá. Fontos az adott munkához fűződő mentális viszony. Fontos kérdés, hogy örömmel teszi-e azért, mert segít vele a feleségének, vagy csak kényszerből, külső nyomásra. Ez utóbbit bizony megérzi a párkapcsolat. Azt is hagyni kell, hogy a férfi a nőies feladatokat is férfiasan végezze, hiszen ez így van rendjén.

Tehát a kulcsszó a mentalizáción (adott feladathoz való hozzáállás), és a munkamegosztáson van. Figyelj erre, és meglesz a harmónia az ágyban is!

(Forrás:A NŐ EZER ARCA Kapcsolatelemző- és Fejlesztő Központ, American Sociological Review / Fotó:solutionstalk.com)

További érdekességekért keresd fel Facebook oldalunkat!