Jump to content

Megbocsátható a hűtlenség?

2015. 01. 19. 19:00

Ha egy hosszú kapcsolatot ér a megcsalás romboló ereje, azt nehéz feldolgozni. S hogy meg lehet-e bocsátani? Sok mindentől függ.

Függ attól, hogy a megcsalt félnek milyen az önértékelése, az önismerete. A megfelelő önértékelés azt jelenti, hogy a megcsalt fél rendelkezik annyi önismerettel, és erővel, hogy végig tudja dolgozni a gyászfolyamatot, s tudatosan el tudja dönteni, hogy képes-e megbocsátani, vagy lezárná inkább a kapcsolatot. A megbocsátás sosem a gyengeség, inkább az erő jele.

Még akkor is hatalmas munka vár a párra, ha a hűtlenség csak egyszeri alkalom volt, és a vétkes fél azt már lezárta.

A hűtlen félre is munka vár: bizonyítania kell párja számára hűségét, el kell köteleződnie a kapcsolat mellett, ki kell mutatnia megbánását, s el kell ismernie, hogy fájdalmat okozott a partnerének.

A közös munka a következő: a párnak ki kell derítenie, milyen mintázatok, elemek torkollott megcsalásba, kinek miben kell változnia, s a megcsalt félnek meg kell tanulnia megbocsátani, és elengedni mindazt, amit az esetről tud. Érzések színes skálája vonul majd át a feldolgozási folyamatban, lesz eltávolodás, sok erőfeszítés, de ha sikeresen veszi a pár az akadályokat, a korábbinál egy értékesebb, minőségibb párkapcsolatot tudhatnak majd magukénak.

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:www.tuttasalute.net)

További érdekességekért keresd fel Facebook oldalunkat!