Jump to content

Segítség, kiégtem! 2. rész

2015. 02. 20. 13:20

A párkapcsolati burn out szindróma - a megoldás

Szörnyű lehet egy olyan kapcsolatban élni, ahol már alig van közötök egymáshoz, és az egyikőtök kiégésben szenved. A kapcsolat haldoklik, legszívesebben menekülnél belőle. Mielőtt megteszed, tégy egy próbát!

Ezt teheted, ha burn out-od van, és már kezd rámenni a párkapcsolatod:

  • Mondd el a párodnak, hogy szerinted milyen problémáitok vannak a kapcsolatotokban, oszd meg vele, miért vagy kevésbé lelkes, és motivált, mint szerelmetek hajnalán.
  • Oszd meg vele a vágyaid, és kérdezd meg tőle, hogy tud-e partner lenni bennük. Állj ki magadért, így az önbizalmad is nőhet!
  • Ahhoz, hogy helyesen dönts a kapcsolatotok kimenetelét illetően, energiára lesz szükséged. Töltekezz fel! Járj el a barátaiddal, szentelj időt a hobbijaidnak, sportolj, sétálj! Pihenj, aludj eleget!
  • Csináljatok közös programokat a pároddal, hátha feléled a tűz! Adj elég időt arra, hogy megbizonyosodhass afelől, működik-e még köztetek a dolog.

Ha a párod az, aki burn out-os:

  • Éreztesd vele a szereteted, törődésed, próbáld meg jókedvre deríteni! Lehet, hogy egy jó ideig nem kapsz viszonzást, de ne add fel!
  • Ne erőltesd rá magad, vagy ne próbáld meg elhurcolni programokra! Ha van kedved, menj el rá egyedül! Hagyd a maga útját járni, a nyomasztó csöndben való ücsörgés nem sok jó döntést szült még.

Ha sokáig tart a magánéleti burn out, előbb-utóbb mindkét fél el fog távolodni egymástól. Addig tűrjétek ezt az állapotot, amíg nem sérültök emberi méltóságotokban. Ha pedig az egyik fél szakítana, lélekben el kell engedni. Nézd a jó oldalát, a szabadság új távlatokat nyithat előtted!

A párkapcsolati burn out azonban nem mindig ér véget szakítással, hiszen a párkapcsolat hiányosságaira való ráébredés új energiákat is adhat a szerelmeteknek, ami elkezdhet újra kiteljesedni.

(Forrás: blackandmarriedwithkids.com / Fotó:datingtips.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!